Wintersporttips voor kinderen

Voordat je de sneeuw in gaat, moet je lichaam hier klaar voor zijn. Want vergeet niet dat wintersport een sport is! Daarnaast zijn nog een aantal andere dingen belangrijk als je de sneeuw in gaat. Een sleeplift in stappen of skischoenen aantrekken kan bijvoorbeeld heel lastig zijn. Wij geven je hier wintersporttips zodat jij goed voorbereid bent op wintersport! We geven niet alleen tips om goed voorbereid te zijn, maar ook om beter te leren skiën of snowboarden. Dus kijk snel verder voor alle wintersporttips voor kinderen met coole video’s!

Tips voor de voorbereiding

Hoe word ik fit voor de wintersport? - Ski & Snowboard

Kun jij al goed skiën en wil je nog beter worden? Of begin je net met skiën? Dan is het belangrijk dat je fit bent. Op deze pagina kun je tips vinden zodat jij fit en gezond op wintersport kan!

Hoe bereid ik me voor op een wintersportdag? - Ski & Snowboard

Het belangrijkste om mee te nemen zijn natuurlijk je ski’s of je snowboard, en je ski- of snowboardschoenen. Anders kun je natuurlijk niet gaan skiën of snowboarden. Maar het is ook belangrijk om andere spullen mee te nemen. Daarnaast kan je nog meer doen om je goed voor te bereiden op een wintersportdag. Lees het allemaal hier.

Skimateriaal: dragen en lopen! - Ski

Je ski’s dragen, skischoenen aantrekken, of lopen op ski’s kan lastig zijn. Maar wij hebben een aantal tips voor je! Kijk snel op deze pagina voor wintersporttips om makkelijker je skischoenen aan te trekken, je ski’s te dragen, of om erop te lopen.

Hoe stap ik in een sleep- of pannenkoeklift? - Ski & Snowboard

In een sleeplift stappen kan heel lastig zijn. Daarom hebben we een video gemaakt zodat jullie kunnen zien hoe je het beste in een sleeplift kan stappen. Kijk snel op deze pagina om te zien hoe je het beste in een sleeplift kan stappen als skiër en snowboarder.

Tips voor beginners

Hoe maak ik een pizzapunt? - Ski

Het maken van een pizzapunt is de eerste stap als je wilt leren skiën. Je kan ermee remmen en het is de basis bij het maken van je eerste bochten. Wij hebben de eerste stappen hier uitgelegd!

Hoe kan ik bochten maken? - Ski & Snowboard

Het maken van bochten is niet heel moeilijk maar je moet wel weten wat te doen. Je start bij het skiën met glijden in een pizzapunt. Focus je op je voeten, want je kunt namelijk met je voeten sturen. Op deze pagina staat alles uitgelegd! Bij het bochten maken op een snowboard zijn je kanten erg belangrijk. Alle informatie daarover vind je hier!

Wat moet je doen als je valt? - Ski & Snowboard

De kans is aanwezig dat je tijdens je wintersportvakantie een keertje valt. Het gebeurt zelfs de beste! Er zijn verschillende manieren om ‘goed’ te vallen. Dat verkleint de kans op blessures en je kunt weer snel verder op weg. Voor de boarders is het belangrijk om je val te ‘breken’. Hoe je dat doet staat op deze pagina. Lees hier de handige tips bij het vallen op ski’s!

Hoe maak ik een noodstop? - Ski

Soms is het nodig dat je ineens hard moet remmen: de noodstop. Op deze pagina laten we zien hoe dat moet!

Tips voor gevorderden

Wat is de ideale houding? - Ski & Snowboard

Het is belangrijk dat je op de juiste manier op je ski’s of board staat. Dit wordt de houding genoemd. In het Duits klinkt de goede skihouding nog professioneler: ‘Alpines fahrverhalten’. Hoe weet je of jouw skihouding de juiste is? Hier staat het uitgelegd! Voor de snowboarders kun je hier terecht!

Wat is rutschen? - Ski

Rutschen is zijwaarts naar beneden glijden in een rechte lijn. Je ski’s blijven daarbij parallel en dwars over de helling. Het is belangrijk dat je de juiste houding aanneemt. Wil je weten hoe? Lees hier verder!

Hoe kan ik parallel skiën? - Ski

Parallel skiën ziet mooi uit. Maar het is ook een stuk efficiënter en het kost minder kracht dan de pizzapunt-bochten. Hier staan een aantal tips om goed parallel te leren skiën.

Hoe doe ik een stokinzet? - Ski

Veel wintersporters denken dat de stokken er alleen maar zijn om jezelf naar voren te prikken op een vlak stuk, of je skibindingen uit te doen. Dat is niet het geval, want die stokken hebben een veel belangrijker doel. Ze zorgen voor ritme en balans tijdens het maken van bochten. Wil je weten hoe? Check dan deze pagina!

Hoe ski ik korte bochten? - Ski

Korte bochten zijn heerlijk om te skiën maar ze kunnen je ook helpen als het druk is op de piste, als er veel hobbels en bobbels zijn, of als je deze juist opzoekt in de buckels. Het is dus fijn als je de korte bocht onder de knie hebt. Het belangrijkste onderdeel bij de korte bocht is ritme. Alle tips voor de korte bochten lees je hier. Mocht je deze nou onder de knie hebben maar toch iets actievere korte bochten wil maken? Kijk dan op deze pagina!

Hoe krijg ik meer grip op de piste? - Ski

De nachtmerrie van elke skiër: IJS! IJsplaten, gladde pistes, dat vinden we naar. Op deze pagina leer je wat je kan doen om onder dat soort omstandigheden toch grip te vinden!

Wat is carven? - Ski & Snowboard

Gaan je parallelle bochten goed op de ski’s? Dan is het tijd om te gaan carven. Je gebruikt hierbij nog meer de taillering van je ski’s (alsof je gaat snijden). Met het opvolgen van deze tips kun je je ski’s zelf de bocht laten maken! Carven op je snowboard kan ook! Benieuwd hoe? Check dan deze pagina!

Tips voor experts

Wat doe ik op een steile piste? - Ski

Skiën op steil terrein. Het is natuurlijk waanzinnig gaaf als je controle kunt houden op zo’n pittige, steile afdaling. Maar hoe zorg je er nu voor dat je die controle ook echt hebt? Dat leer je op deze pagina!

Hoe kan ik op een buckelpiste skiën en snowboarden? - Ski & Snowboard

Einde van de dag, benen beetje moe… Dan kan je ervoor kiezen om met de lift naar beneden te gaan, maar je kunt natuurlijk ook gewoon skiend of boardend naar beneden. De kans is dan wel erg groot dat we heel veel hobbels hebben. Die hobbels zijn te overleven en Kristy gaat de skiërs met deze tips helpen. Voor de snowboarders hebben we de tips hier verzameld!

Hoe kan ik op slush sneeuw skiën? - Ski

Papsneeuw… In de lente liggen de bergen er vol mee. Veel mensen vinden het daarom lastig om af te dalen. Je moet je realiseren dat in de papsneeuw het lastig is om te rutschen omdat er overal grote hopen (buckels) ontstaan. Het is beter om de ski’s er doorheen te sturen. Hoe je dat moet doen leer je op deze pagina!

Hoe kan ik buiten de piste (off-piste) skiën? - Ski

Wil je off-piste gaan skiën? Dan moet je om een heleboel dingen denken zoals een goede voorbereiding, soorten sneeuw en terreinkeuze. Wat dat is lees je hier!

Wat zijn de meest gemaakte fouten? - Ski & Snowboard

Je skiet en board waarschijnlijk overal naar beneden. Toch is er hier en daar nog wel wat te verbeteren. Wellicht maak jij ook nog een van de meest gemaakte fouten bij het parallel skiën of bij het snowboarden. Check de tips om deze fouten nooit meer te maken.

Freestyle voor beginners! - Ski & Snowboard

Voor degenen die nóg meer uitdaging zoeken hebben we mooie video’s binnen het onderdeel Freestyle. Freestyle is één van de coolste dingen om te leren in het skiën én snowboarden. Samen met een aantal pro’s geven we je tips over o.a. switchskiën, klifspringen, boxrijden, ollie’s en reverse carve. Je freestyle skicarrière begint hier en voor de snowboarders hier!
Official partners
Partners
Championship venues