SnowStar race

De SnowStar Race is een leuke wedstrijd in de sneeuw voor alle kinderen die geboren zijn tussen 2013 en 2018 (leeftijdscategorieën U8, U10 en U12). Dus of je nu al traint en aan wedstrijden meedoet of juist elke winter met de familie een weekje gaat skiën, iedereen mag meedoen. Met heel veel plezier de berg af racen is deze dag het belangrijkste! Voor de allerjongsten is dit een leuke eerste ervaring om aan een echte skiwedstrijd mee te doen.
Deelname aan deze wedstrijd staat open voor U8 (geboortejaar 2017-2018), U10 (geboortejaar 2015-2016) en U12 (geboortejaar 2013-2015) en kost €25,-.
Let op, ook zonder nationale wedstrijdlicentie mag je dus deelnemen aan deze wedstrijd!

Waar: Reiteralm, Schladming-Dachstein
Wanneer: maandag 24 februari tot en met zaterdag 1 maart 2025
Voor wie: Kinderen geboren tussen 2013 en 2018 (U8-U12) met en zonder wedstrijdlicentie

Hoe werkt het?

Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen zich voor deze wedstrijd aanmelden, ook als je geen lid bent van de NSkiV. De wedstrijd is slalomgeoriënteerd en gericht op het onderdeel alpineskiën.

Wedstrijdformat

Er staat een mooi parcours voor de deelnemers klaar bestaande uit reuzenslalompoorten, stubbies (korte slalompalen), wellen en kuipbochten, afhankelijk van de sneeuwcondities. Deelnemers skiën dit parcours drie keer en de snelste tijd telt voor de einduitslag. Prijzen worden uitgereikt in de volgende categorieën:

De SnowStar wordt door de NSKiV georganiseerd als een echte wedstrijd. Dat betekent dat de deelnemende kinderen een echt startnummer krijgen, door het startpoortje gaan en aankomen in een finish vol publiek. Na de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats onderaan de wedstrijdpiste. Zo kunnen kinderen die geen wedstrijden skiën eens ervaren hoe het is om een echte skiwedstrijd mee te doen!.

Kosten en inschrijving

Deelname aan de SnowStar kost €25,- per skiër, exclusief liftpas.

Inschrijven

Inschrijven voor de SnowStar kan via dit online formulier.

Bevestiging wedstrijd per e-mail

Per e-mail ontvang je na de online aanmelding een automatische bevestiging. Dit is je bewijs van inschrijving. Zorg er dus voor dat je het juiste e-mailadres invult! Door je via het formulier aan te melden ga je akkoord met de algemene voorwaarden sport en de regels in het wedstrijdreglement alpineskiën 2024/2025, waarin onder andere staat dat deelname op eigen risico is en dat het dragen van een helm verplicht is.

Let op: op basis van weersomstandigheden of overmacht kan de wedstrijdorganisatie beslissen de wedstrijden af te gelasten of het programma aan te passen. Restitutie van deelnamegeld is in dat geval niet mogelijk.

Afmelden

Om je voor een wedstrijd af te melden, mail je het volgende naar de afdeling wedstrijdzaken:

  • Naam deelnemer
  • Wedstrijd(en) waarvoor hij/zij wordt afgemeld

Bij afmelding voor de deadline zorgt de NskiV ervoor dat het inschrijfgeld zo snel mogelijk wordt teruggestort. Let op: bij een foutieve aanmelding (bijvoorbeeld verkeerd formulier gebruikt) brengen wij €5,- administratiekosten in rekening.
Bij afmelding na de deadline is restitutie van het inschrijfgeld alleen mogelijk op vertoning van een doktersverklaring.

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij de afdeling wedstrijdzaken & evenementen.
events@wintersport.nl

Official partners
Partners
Championship venues