SnowStar race

De SnowStar Race is een gave wedstrijd in de sneeuw dat jaarlijks wordt georganiseerd in de sneeuw voor jeugdige skiërs in de leeftijdsgroep 6 t/m 12 jaar.
Het mooie van de SnowStar Race is dat het een open wedstrijd is voor zowel leden van de NSkiV als niet-leden in de categorieën U8, U10 en U12, waarbij plezier voorop staat. Op deze manier kunnen kinderen ervaren hoe het is om een wedstrijdje te skiën.

Waar: Maria Alm, Oostenrijk
Wanneer: Donderdag 22-04-2024
Data is onder voorbehoud, de SnowStar race vindt plaats in de voorjaarsvakantie.
Voor wie: Kinderen tussen de 6-12 jaar

Hoe werkt het?

Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen zich voor deze wedstrijd aanmelden, ook als je geen lid bent van de NSkiV. De wedstrijd is slalomgeoriënteerd en gericht op het onderdeel alpine skiën.

Wedstrijdformat

Er staat een mooi parcours voor de deelnemers klaar bestaande uit reuzenslalompoorten, stubbies (korte slalompalen), wellen en kuipbochten, afhankelijk van de sneeuwcondities.

De SnowStar wordt door de NSKiV georganiseerd als een echte wedstrijd. Dat betekent dat de deelnemende kinderen een echt startnummer krijgen, door het startpoortje gaan en aankomen in een finish vol publiek. In totaal mag ieder kind drie keer door het parcours: een keer om te verkennen zonder tijd en twee keer met tijd. Voor de einduitslag geldt vervolgens de snelste van die twee tijden. Na de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats en is er een prijs voor de 5 snelste kids per categorie. Deze categorieën worden ingedeeld naar geslacht, leeftijd en het wel of niet hebben van een wedstrijdlicentie. Zo houden we de wedstrijd eerlijk voor alle deelnemers.

Kosten en inschrijving

De kosten voor de wedstrijd is 25 euro inclusief liftpas.
Schrijf je dan hier in voor de wedstrijd.

Contact

Voor vragen of opmerkingen kut u terecht bij de afdeling wedstrijdzaken & evenementen.
events@wintersport.nl

Official partners
Partners
Championship venues