Langlaufleraar worden

Wil jij graag langlaufleraar worden? En wil je lesgeven bij een Nederlandse wintersportorganisatie? De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) biedt cursisten verschillende opleidingen tot langlaufleraar aan in Nederland en in Oostenrijk. Deze Nederlandstalige opleidingen hebben elk een ander niveau en bepalen aan wie, waar en hoe je uiteindelijk langlaufles mag geven.

In Nederland streven de sportbonden verenigd in NOC*NSF naar professioneel en dus goed opgeleid sportkader. Onderling hebben zij daarom afspraken gemaakt over de te onderscheiden niveaus van het sportkader. Niveaus die aansluiten bij Europese afspraken en door het Nederlandse ministerie van VWS zijn erkend. De opleidingen van de Nederlandse Ski Vereniging voldoen aan de Kwalificatiestructuur Sport (KSS 2017).

Langlaufleraar niveau 2

De opleiding tot langlaufleraar niveau 2 is dé start van je carrière als langlaufleraar! Deze opleiding is relatief kort en betaalbaar, zodat je eerst kunt kijken of lesgeven iets voor je is. Als langlauferaar niveau 2 ben je in staat om beginnende langlaufers les te geven.

Waar en wanneer volg je een opleiding tot langlaufleraar niveau 2?

In totaal bestaat deze opleiding uit ± 28 uur opleiding, inclusief examens die op verschillende manieren afgelegd kunnen worden.

Datum Aanmelden bij Locatie Kosten
Oktober 2023 Nederlandse Ski Vereniging Nederland 395 euro

Langlaufleraar niveau 3

Goed langlaufen doe je niet zomaar. Zowel binnen het skating, als klassiek, zijn er diverse technieken die toegepast kunnen worden om een prachtig winterlandschap al langlaufend te doorkruisen. Een goede leraar kan al die technieken op de juiste wijze voordoen. Maar ook uitleggen wanneer je welke techniek het beste kunt gebruiken. En natuurlijk deze technieken op een zo efficiënt mogelijke manier overbrengen op cursisten.

De opleiding tot langlaufleraar niveau 3 van de Nederlandse Ski Vereniging geeft invulling aan voorgenoemde aspecten. Omdat het niet vaak genoeg sneeuwt in Nederland, maar wel belangrijk is om ook het hele jaar door aan je techniek te kunnen werken, wordt het rolskiën tijdens de opleiding ook uitvoerig behandeld. Na deze opleiding kun je zelfstandig lesgeven op rolski’s en langlaufski’s, zowel in skating als klassiek en aan beginners tot en met (licht)gevorderden en in Nederland of in de buitenlandse sneeuw.

Waar en wanneer volg je een opleiding tot langlaufleraar niveau 3?

Datum Aanmelden bij Locatie Kosten
N.t.b. Nederlandse Ski Vereniging Nederland N.t.b
Official partners
Partners
Championship venues