Hoe kan ik skiën in de slush?

Papsneeuw… In de lente liggen de bergen er vol mee. Veel mensen vinden het daarom lastig om af te dalen. Je moet je realiseren dat in de papsneeuw het lastig is om te rutschen omdat er overal grote hopen (buckels) ontstaan. Het is beter om de ski’s er doorheen te sturen. Krijg hier tips speciaal voor kinderen!

Rond sturen

Om door de zware hopen heen te sturen, moet je de ski’s wel mooi rond kunnen sturen. Daarvoor zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste moet je leren om de ski’s vanuit je voeten te draaien. Oefen dit bijvoorbeeld op een vlakke piste door je voeten van links naar rechts te draaien zonder verdere beweging van je lichaam. Daarna ga je de hoog en naar voren beweging toevoegen. Dat betekent dat je vlak voor de bocht met je lichaam omhoog en in de bocht beweegt. Dan kan je de ski’s makkelijker bewegen en houd je controle. Let er op dat je de bochten heel mooi rond stuurt.

Core-stability

Als je dit onder de knie hebt, ga dan naar een wat steilere piste en gebruik dan de hele breedte van de piste. Blijf je bochten steeds mooi rond sturen en zorg dat je ski’s altijd recht door de hopen sneeuw heen gaan. Het bovenlichaam moet de hele tijd heel stabiel blijven: core-stability. Dit noemen we ook wel lichaamspanning. Lichaamspanning is heel belangrijk, zoals je ook geleerd hebt bij de andere tips!

Radiuswissel

Als je deze stap onder de knie hebt, dan is het tijd voor het grote werk. Je skiet dan met een radiuswissel. Dat wil zeggen: je wisselt korte en lange bochten af, het kan dynamischer, een klein sprongetje en dan zul je zien dat het in de papsneeuw ook genieten is!

Official partners
Partners
Championship venues