Sportstimuleringsfonds

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen en de benodigde documentatie vinden over het Sportstimuleringsfonds van de Nederlandse Ski Vereniging.

Sportstimuleringsfonds

De NSkiV biedt jaarlijks aan alle aangesloten verenigingen (lidrechtspersonen) de mogelijkheid om gebruik te maken van het Sportstimuleringsfonds. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de wintersportbeleving. Ga je aan de slag met deskundigheidbevordering, samenwerking, wintersportaanbod of ledenwerving en -behoud? Dan kun je hiervoor financiële ondersteuning ontvangen tot 5.000 euro per aanvraag.

Aanvragen 2023/2024

Ben je van plan om in het seizoen van 2023/2024 vernieuwende wintersportactiviteiten aan te bieden en je vereniging verder te ontwikkelen? Dan kun je hiervoor tot 1 mei 2023 een aanvraag indienen bij het Sportstimuleringsfonds. De aanvragen worden beoordeeld door de Sportraad. Uiterlijk 15 juli 2023 ontvang je bericht over eventuele toewijzing.

Downloads:

Aanvraagformulier:

Online aanvraagformulier

Aanvragen voor 2023/2024 is mogelijk vanaf 1 maart 2023 tot en met 1 mei 2023.

Vragen:
Voor vragen of meer informatie kun je een mail sturen naar sport@wintersport.nl

Projecten 2020/2021

  • Vereniging Sneeuwfit Zutphen: Om de kwaliteit van de buitentrainingen te verbeteren plaatst Sneeuwfit Zutphen een aantal natuurlijke oefentoestellen van hoge kwaliteit in de bossen waar de trainingen plaatsvinden.
  • Langlaufvereniging Gouda: Door het professionaliseren van wedstrijdmateriaal en -faciliteiten willen ze de deelnemers aan en bezoekers van onze wedstrijden, evenementen en open dagen een optimale kwaliteit aanbieden zodat ze steeds meer mensen kunnen bereiken en stimuleren mee te doen aan de langlauf- en biathlonsport.
  • Langlaufvereniging Bedaf: De vereniging krijgt jaarlijks veel scholieren op bezoek. Vooral het biatlonveld dat met subsidie van de Nederlandse Skiverenigingen is aangelegd in 2019 is
    een ware trekpleister. Echter hebben de omkleedfaciliteiten een upgrade nodig, omdat deze niet geschikt is voor het ontvangen van scholen. Dit wordt gedaan met behulp van het Sportstimuleringsfonds.
  • NVSV: De vereniging organiseert indoortraining (rolbaan) voor visueel beperkte wintersporters en ter promotie van de sport bij niet-leden.

Projecten 2019/2020
In het seizoen 2019/2020 zijn 7 aanvragen toegekend. Voorbeelden van enkele thema’s uit het sportstimuleringsfonds zijn:

  • Ski Cross: Het is een discipline die volop in ontwikkeling is en Skiteam Dordrecht wil deze discipline ook binnen Nederland beter op de kaart zetten.
  • Wintersportaanbod: Skiteam Twente was een nieuw opgerichte vereniging in Enschede en gaat voorzien in de aanwezige behoefte in de Achterhoek, Salland en Twente om wedstrijden te skiën. Hiermee verbreedt de vereniging het wintersport aanbod in de regio door het aanbieden van wedstrijdtrainingen en wedstrijden.
  • Wedstrijdbeleving: Met nieuwe timing software zorgt Outdoor Ski Racing ervoor dat tijdens wedstrijden iedereen live inzicht heeft in wedstrijdinformatie. Dit zal zorgen voor meer meer spanning en voor direct zichtbare resultaten voor deelnemers, trainers en toeschouwers.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues