Wat moet ik doen op een steile piste?

Skiën op steil terrein. Het is natuurlijk waanzinnig gaaf als je controle kunt houden op zo’n pittige, steile afdaling. Maar hoe zorg je er nu voor dat je die controle ook echt hebt?

Ga niet achterop hangen

Heb lef! Veel skiërs zijn geneigd om achterop te gaan staan en dat is ook helemaal niet gek op zo’n steile helling want die kan best wel spannend zijn. Maar hoe verder je naar achter leunt, hoe verder de ski’s van je af willen glijden. Als je ski’s dan onder je door schieten ben je echt de controle kwijt. Belangrijk is dus dat je rechtop blijft staan. En durf naar voren te skiën, net alsof je het dal induikt. Zo ben je de baas over je eigen ski’s en kun je ook makkelijker bochten maken.

Kijk naar het dal

Daarbij is het ook belangrijk dat je goed het dal in blijft kijken. Je bovenlichaam is dus gericht naar het dal. Ski je bochten het liefste kort en gerutscht. Je stokinzet kan helpen bij balans. Zet je stok netjes beneden je lichaam neer, in de richting van het dal. Je stok is dan een extra balanspunt en zo draai je makkelijk om je stok heen. Is de afdaling nu te steil? Rutsch dan gewoon naar beneden.

Meer tips?

Official partners
Partners
Championship venues