Hoe ski ik actieve korte bochten?

De korte bochten gaan je prima af, maar ze mogen nog wel wat actiever! Zo’n actieve korte bocht, voelt bijna als trampoline springen. Je kunt de energie van je oude bocht gebruiken voor je nieuwe bocht. Bij de korte bochten is lichaamsspanning een heel belangrijk onderdeel.

Lichaamsspanning?

Wat is lichaamsspanning? Denk maar eens aan iemand die in je buik wilt slaan. Die spanning die je dan maakt met je bovenlichaam, dat moet je voelen tijdens het skiën. Nu je bovenlichaam sterk is, is het ook belangrijk om het stil te houden ten opzichte van je benen. We hebben namelijk geen tijd om mee te bewegen met korte bochten. Je bovenlichaam is stil en je benen bewegen onder je door. De bochten worden gemaakt vanuit je voeten. Door op je voorvoet te gaan staan in het begin van de bocht zorg je ervoor dat je ski’s er niet vandoor schieten en je centraal blijft staan.

Hele voet

Door aan het eind van je bocht op de hele voet te gaan staan ontstaat er grip. Je voeten zorgen ervoor dat je gaat sturen van links naar rechts en dat je gaat kanten van links naar rechts. Door te skiën vanuit je voeten én je bovenlichaam sterk te houden ga je merken dat je echt vooruit gaat tijdens het skiën van je korte bochten.

Official partners
Partners
Championship venues