Beginnen met wedstrijdsport


Vind jij het leuk om te skiën, snowboarden of langlaufen en zou je hier wel je wekelijkse sport van willen maken? Dat kan, en wel gewoon in Nederland. Beginnen met wedstrijdsport is namelijk ook gewoon in de buurt mogelijk. Je kunt kiezen uit verschillende disciplines, denk hierbij bijvoorbeeld aan alpineskiën, freestyle snowboarden of langlaufen. Deze wintersporten zijn door heel Nederland te beoefenen, op de borstelbanen en in de sneeuwhallen. Daarnaast worden er ook gedurende het winterseizoen wedstrijden georganiseerd in Nederland en in de Alpen. Op zoek naar meer informatie over beginnen met wedstrijdsport? We zetten het op deze pagina allemaal voor je op een rijtje.

Skiën

Voor skiërs zijn er verschillende mogelijkheden om te beginnen met wedstrijdsport. Zo zijn er een aantal disciplines zeer goed te beoefenen in Nederland en zijn er ook voldoende locaties om op te trainen. Denk hierbij aan de sneeuwhallen, borstelbanen en indoor rolbanen. Zo is er altijd wel een trainingsmogelijkheid bij jou in de buurt. Als je eenmaal hebt gekozen welke wedstrijdsport je wilt gaan doen, heb je daarvoor natuurlijk ook het juiste materiaal voor nodig. En dan is er natuurlijk je eerste wedstrijd. Alles wat je moet weten als je met skiwedstrijden mee wilt gaan doen, kun je op deze pagina lezen.

Snowboarden

Fanatieke snowboarders die willen beginnen met wedstrijdsport hebben daar meer dan genoeg mogelijkheden voor in Nederland. Niet zo gek ook dat er een aantal Nederlandse atleten meedoen met snowboardwedstrijden op wereldniveau. Ook zij zijn ergens begonnen en wel op Nederlandse bodem. Met de juiste materialen, goede begeleiding en training en door heel veel wedstrijden te doen, zijn ze gekomen waar ze nu zijn. Zou jij ook graag wedstrijden willen snowboarden? Lees dan op deze pagina alle informatie die je nodig hebt; van disciplines en trainingsmogelijkheden tot de nodige materialen en alles over de wedstrijden.

Noordse disciplines

Ook langlaufen, biatlon en schansspringen behoren tot de wintersport en ook hiervoor worden iedere winter een aantal wedstrijden georganiseerd. Trainen kan in Nederland bij verschillende langlaufverenigingen en ieder seizoen wordt er zelfs een NK langlauf georganiseerd. Hoe het zit met de trainingsmogelijkheden en meer informatie over de westrijden in de Noordse disciplines? Je leest het allemaal op deze pagina.

Official partners
Partners
Championship venues