Hoe ski ik van een buckelpiste af?

Einde van de dag, benen beetje moe… Dan kan je ervoor kiezen om met de lift naar beneden te gaan, maar je kunt natuurlijk ook gewoon skiend naar beneden. De kans is dan wel erg groot dat we heel veel hobbels hebben. Die hobbels zijn te overleven en Kristy gaat je daarbij helpen!

Gebruik je stokken

Je stokken kan je gebruiken als extra balans. Door de stokinzet elke keer boven op de buckel te doen blijf je beter in balans met je bovenlichaam. Hierdoor kan je makkelijker door de buckels skiën. Zorg dat je goed vooruit blijft kijken en lichaamspanning houdt. Dat betekent dat je billen, buiken en heupspieren aangespannen zijn.

Tip 1

Blijf aan de zijkant van de piste. Want in het midden vind je de meeste hobbels!

Tip 2

Blijf altijd naar voren kijken zodat je de hobbels ook echt goed ziet. Markeer daarbij de hobbel door je stok erin te prikken. Dan kun je er makkelijk omheen skiën!

Strek je benen actief uit

Om buckels onder controle te houden is het heel belangrijk dat je naar voren blijft bewegen. De druk moet op de voorkant van je ski zijn. Hiervoor moet je na de buckel zo snel mogelijk je benen actief uitstrekken. Zorg dat je niet achterop komt maar juist naar voren blijft bewegen!

Tip 3

Het gaat goed en hebben er geen spijt van dat we naar beneden zijn gaan skiën. Nu kan je de hobbel ook nog gaan gebruiken. Je kan tegen de hobbel aanremmen zodat je controle houdt over je snelheid. Strek na de hobbel je benen actief uit en beweeg tegelijkertijd naar voren, met je lichaam richting het dal. Hierdoor blijf je gecontroleerd skiën.

Tip 4

Zorg dat er iemand beneden staat om je ski’s te tillen. Jouw benen hebben het zware werk skiend al geleverd ;-)

Meer tips?

Benieuwd hoe Richard Molenaar een buckelpiste aflegt? Check dan het filmpje hieronder voor tips van een pro!

Official partners
Partners
Championship venues