Meest gemaakte fouten snowboarden

We gaan werken aan de drie hoofdfouten die we terug zien bij mensen die al lekker op het snowboard staan maar toch nog wel iets beter zouden kunnen. Lees hier een aantal tips voor kinderen om beter te worden in snowboarden!

Snelheid controleren

Bij een steilere helling hebben veel boarders de neiging om achterover de hangen. Daardoor krijg je alleen maar meer snelheid en wordt het steeds moeilijker om het board te controleren. Probeer daarom juist dezelfde lijn als je snowboard aan te houden. Dit doe je door je schouders parallel aan je board te houden. Hiermee verdeel je ook automatisch je gewicht over beide benen waardoor je ook makkelijker kunt sturen.

Te veel bewegen

Veel snowboarders bewegen juist te veel. Je ziet dan een draaiende beweging in het bovenlichaam of schoppende bewegingen met de benen. Dat is niet alleen doodvermoeiend maar zorgt ook voor onrust en onbalans. De oplossing is als volgt; houdt het bovenlichaam zo stil mogelijk. Je kunt dan veel meer vanuit je knieën en enkels bewegen zodat je het board ook makkelijker op je tenen of hakken kan kanten. Dat kost minder energie en heeft veel meer effect. Win-win dus!

Grip verliezen in de bocht

Verlies je vaak grip in de bocht? Dan is er sprake van een te veel gebogen bovenlichaam. Hierdoor zijn de benen juist weer te veel gestrekt. Je kunt dit oplossen door je rug recht te houden. Daarbij moet je dan wel je heupen, knieën en enkels een beetje buigen. Hierdoor heb je een veel betere balans en kun je makkelijk elk bultje of ijsplekje absorberen.

Official partners
Partners
Championship venues