Wat moet je doen als je valt op een snowboard?

We gaan het hebben over twee valtechnieken. Vallen overkomt elke snowboarder, van beginner tot expert. Maar wat kun je doen om de kans op een blessure bij het vallen te verkleinen? Krijg hier tips voor kinderen!

Voorwaarts vallen

Als je voorwaarts valt, dus met je gezicht naar de sneeuw toe, zorg je er teneerste voor dat je je knieën buigt voordat je de grond raakt. Door met je knieën op de grond te vallen breek je de val halverwege al af. Vervolgens trek je je ellebogen naar je borst. Kort daarna breng je je board in de lucht zodat je nergens achter kan blijven steken.

Achterwaarts vallen

Als je met je rug naar de sneeuw toe valt, buig je eerst je ellebogen. Vervolgens duw je je kin tegen je borst aan om je hoofd zoveel mogelijk te beschermen. Maak in de val je rug bol zodat je eerst op je billen valt en daarna doorrolt over je rug. Zo verdeel je de impact over je lichaam.

Belangrijk

Gebruik nooit je handen om de klap op te vangen. Je polsen kunnen vaak de kracht van de val niet aan waardoor de kans op een blessure of zelfs een gebroken pols aanwezig is! Draag uiteraard altijd een helm en een rugprotector is ook heel verstandig. Blijf de valtechnieken oefenen zodat je er niet meer over na hoeft te denken als je echt een keer valt.

Official partners
Partners
Championship venues