Wat is de beste snowboardhouding?

Of je nou beginnend snowboarder bent, of je bent een expert en doet allerlei wedstrijden, voor elke snowboarder is het belangrijk om in een positie te staan waarin je optimaal kan bewegen. We noemen dat de snowboardhouding. Voor een goede snowboardhouding komen er toch nog wel een paar dingen om de hoek kijken. Kijk hier verder voor een aantal tips voor kinderen!

Verdeel je gewicht

Het is heel belangrijk dat je je gewicht verdeeld over je twee voeten. Zodat je altijd optimaal kunt bewegen, naar voren en naar achteren.
Veel mensen die net beginnen met snowboarden, die staan meestal teveel achterop het board. Dan wordt het heel lastig om te leren sturen. Voor je gevoel moet je zoveel mogelijk naar voren bewegen. Dat maakt het draaien een stuk makkelijker. Dus controleer altijd of je met twee benen in het midden van je board staat. Soms kan het een beetje gek voelen, want als je op een steile piste staat, dan voelt het een beetje alsof het board onder je vandaan wil lopen.

Lichaamshouding

Het is ook belangrijk dat je je enkels, knieën en heupen licht gebogen houdt. Als je te rechtop staat, raak je snel uit balans en te diep staan is ook overdreven. Daarnaast moet je je bovenlichaam zo stabiel mogelijk houden. Je schouders moeten boven je knieën en tenen blijven. Bij elke truc, bocht of ander moment dat je op je snowboard staat, is je basishouding heel belangrijk. Zorg dus dat je deze goed aanleert.

Official partners
Partners
Championship venues