Lidmaatschap voor organisaties

Als wintersportorganisatie lid worden van de Nederlandse Ski Vereniging

Een miljoen wintersporters in Nederland bereiken we natuurlijk alleen samen met de ruim 150 wintersportorganisaties. Om onze ambitie ten aanzien van sportontwikkeling te realiseren werken we intensief met hen samen. Wij kunnen vooral het verschil maken door hen te helpen zichtbaar & vindbaar te zijn voor de wintersporter en hen te helpen met het versterken van de kwaliteit van het kader. Dat doen we door wintersportorganisaties via onze kanalen bij de wintersporter onder de aandacht te brengen, door de ontwikkeling van opleidingen en toetsingscriteria, door het verkrijgen van certificering en (internationale) erkenning van het opleidingsprogramma en het versterken van het netwerk van trainers.

Om de relevantie van onze inbreng te versterken zullen we ons in de ontwikkeling van programma’s naast preventie meer gaan richten op een hoge kwaliteit voorbereiding om meer wintersporters fitter en technisch vaardiger op de piste te krijgen. Op die manier stellen we steeds meer wintersporters in staat meer van het gevoel van avontuur en vrijheid dat wintersport in onze visie is te ervaren.

Wintersportorganisaties richten zich net als wij op wintersporters. Wij zullen ons (lokale) netwerk openstellen en er voor zorgen dat onze kennis toegankelijk is. Alleen op die manier staat de Nederlandse Ski Vereniging echt náást wintersportorganisaties en kunnen wij ook voor hen onze eigen rol in het domein wintersport vervullen.

Lees meer in ons meerjarenbeleidsplan 2018-2022 ‘De unieke wintersportervaring!’.

Vormen van lidmaatschap

De NSkiV kent voor wintersportorganisaties twee vormen van lidmaatschappen: een lidmaatschap als lidrechtspersoon (een vereniging) of als institutioneel lid (elke andere rechtsvorm). In algemene zin spreken we over wintersportorganisaties.

Wat biedt de NSkiV?

De NSkiV biedt producten, diensten en ondersteuning aan wintersportorganisaties om hen op wintersportspecifieke thema’s te helpen. Zo organiseren we diverse platformbijeenkomsten voor verschillende disciplines en type accommodaties. Maar ook organiseren we in samenwerking met wintersportorgansiaties diverse opleidingen tot ski- en snowboardinstructeur, organiseren we samen wedstrijden in diverse disciplines en brengen we organisaties in kaart middels ‘wintersport in de buurt’.

Jaarlijkse bijdrage: Per jaar ontvangt een bij de NSkiV aangesloten vereniging omgerekend €1,- per clublid (lid van de vereniging, en daarmee automatisch van de NSkiV) en €10,- per NSkiV-lid (lid van de vereniging en ook hoofdlid van de NSkiV).

Wintersport in de buurt: Vermelding van de organisatie op ‘Wintersport in de buurt’ op wintersport.nl. Hier kunnen bezoekers op sport en locatie zoeken naar een vereniging bij hen in de buurt. Jaarlijks bereiken we met ons platform 3,2 miljoen unieke bezoekers in Nederland. Dat is iedereen in Nederland die ook maar iets over wintersport wil weten.

Sneeuwstart: Iedere bij de NSkiV aangesloten organisatie kan Sneeuwstart gebruiken om zijn/haar organisatie te promoten en proeflessen aan te bieden. Op deze manier vindt de wintersporter gemakkelijk al het aanbod in één overzicht. Bekijk het platform Sneeuwstart via de link.

Sportstimuleringsfonds: Iedere bij de NSkiV aangesloten vereniging kan jaarlijks een aanvraag indienen voor het Sportstimuleringsfonds tot een maximaal bedrag van €5000,- Het project dient bij te dragen aan de stimulering van het wintersporten in Nederland.

DAS Rechtsbijstand: Iedere bij de NSkiV aangesloten organisatie kan voor alle juridische vraagstukken gebruik maken van DAS Voor De Sport via sportdesk@das.nl of 088 327 9836. Zie voor meer informatie: www.das.nl/ondernemer/onze-diensten/branches/sport

NOC*NSF Sportsupport: Alle bij de NSKIV aangesloten organisaties kunnen een beroep doen op Sportsupport van NOC*NSF. Denk hierbij aan organisatievraagstukken of vragen over coronamaatregelen.

Communicatie: Via ons nieuwsbrief (35.000 abonnees), de homepagina van wintersport.nl en onze social media kanalen berichten we over de activiteiten van one aangesloten organisaties. Dit gaat op basis van halen en brengen: onze communicatiemanager zoekt naar organisaties om in de spotlights te zetten én we berichten over initiatieven die ons worden aangedragen.

Aangesloten bij NSkiV: Iedere bij de NSkiV aangesloten organisatie kan in haar communicatie zeggen ‘aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging’ te zijn. Hiervoor zijn online uitingen beschikbaar. Ook stellen we hiervoor borden, vlaggen, banners, etc. ter beschikking.

Voor vragen over het lidmaatschap kun je mailen naar: sport@wintersport.nl

Download hier diverse documenten voor wintersportorganisaties over:

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues