Nieuws

Ook dit jaar biedt SKIExperience weer een opleiding tot skileraar aan tijdens de Dutch Week

Heb jij een passie voor skiën en wil je dit enthousiasme kunnen overbrengen op anderen? Dan biedt SKI Expierience met haar skilerarenopleiding de perfecte oplossing. SKI Experience biedt de skilerarenopleiding niveau 2 aan in een unieke setting tijdens de Dutch Week in Val Thorens.

Zilveren medaille voor Daan Stam op snowboardcross bij de EYOF

Verschillende Nederlandse atleten komen in actie bij grote toernooien deze week. En met succes! De tweede zilveren medaille op de EYOF is inmiddels een feit dankzij een tweede plek voor snowboarder Daan Stam op de EYOF (European Youth Olympic Festival) in het Italiaanse Friuli Venezia Giulia.

Barbara van Bergen wereldkampioen op afdaling

Barbara van Bergen is woensdag wereldkampioen geworden op de afdaling. In het Spaanse Espot hield ze concurrente Anna-Lena Förster meer dan tweeënhalve seconden achter zich. Voor de 43-jarige Van Bergen is het de grootste overwinning uit haar carrière als zitskiër.

Nog een maand tot het NK alpineskiën: inschrijven en eerste info

Over een maand is het eindelijk zo ver, dan vindt het NK alpineskiën weer plaats. Een week lang wedstrijden voor alle leeftijdscategorieën in de Oostenrijkse Alpen. Net als vorig jaar, vindt ook deze editie weer plaats in Maria Alm, onderdeel van skigebied Hochkönig.

Zilveren medaille voor Sam van Lieshout op de Big Air bij de EYOF

Verschillende Nederlandse atleten komen in actie bij grote toernooien deze week. En met succes! De tweede zilveren medaille is inmiddels een feit dankzij een tweede plek voor snowboardster Sam van Lieshout op de EYOF (European Youth Olympic Festival) in het Italiaanse Friuli Venezia Giulia.

Vooruitblik World Cups en WK paraskiën: week begint met zilver voor Kampschreur

We blikken elke week vooruit op alle World Cups en wereldkampioenschappen van het skiën, snowboarden, biatlon, langlaufen, schansspringen en de noordse combinatie waar Nederlanders aan de start staan.

Na twee seizoenen afwezigheid organiseert Skiteam Twente weer een NPWB in Enschede

Afgelopen zaterdag maakten ruim 80 wedstrijdskiërs voor het eerst sinds twee jaar weer de verre reis naar Twente. Hier organiseerde Skiteam Twente de NPWB Skiteam Twente op de banen van Skicentrum Moser in Enschede.

Nederlandse afvaardiging wint Trofeu Borrufa

Van 16 tot en met 19 januari vond in Andorra de 31e Trofeu Borrufa plaats, met een mooi aantal Nederlanders aan de start. Bovendien bleek de Nederlandse afvaardiging ook nog eens snel!

Terugblik World Cups: twee top tien-klasseringen voor Michelle Dekker

We blikken elke week vooruit op alle World Cups en wereldkampioenschappen van het skiën, snowboarden, biatlon, langlaufen, schansspringen en de noordse combinatie waar Nederlanders aan de start staan.

Ondanks regen toch mooi en spannend vervolg op de Kids Cup en NSkiV Cup bij Il Primo

Afgelopen weekend ging de serie van de Kids Cup en NSkiV Cup weer verder, dit keer bij Il Primo. Het was een regenachtige dag, maar dat hield de skiërs niet tegen. Op de mattenbaan in Bergen werd hard gestreden en ging het in sommige categorieën zelfs om een fractie van seconden.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues