Nieuws

De niveau 2 ski opleidingen zijn van start!

De eerste niveau 2 ski opleidingen zijn afgerond! Zo hebben ook Skicentrum Sassenheim en Ski- & Snowboardclub De Schans een mooie opleiding gedraaid. Voor de Schans was het een warme week, waarbij je misschien niet gelijk denkt aan skiën, maar dit maakte de groep niet minder fanatiek.

De Jumbo Wintersport Experience veel ingezet tijdens de Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek heeft de Jumbo Wintersport Experience op maar liefst drie plekken gestaan! De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF, met als doel om laagdrempelig kennis te maken met sportaanbod en op die manier zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen.

Op 28 oktober organiseert Shos de praktijkdag leraar aangepast wintersport

Op 28 oktober wordt de praktijkdag leraar aangepast wintersport niveau 2 georganiseerd in SnowWorld Zoetermeer. Of je nou op twee benen, één been of zittend contact maakt met je materiaal en de sneeuw, iedereen wil graag met plezier van de berg naar beneden komen.

Veel blije gezichten bij september-editie Para Snow day

Op zaterdag 23 september vond er weer een nieuwe editie van de Para Snow Day plaats. De september-editie is altijd wat kleiner dan de grote editie in mei, maar dat maakt het evenement er zeker niet minder om.

Wedstrijdseizoen alpineskiën afgetrapt met Indoor Lowland Championships 2023

Yes, nu zijn we echt begonnen met winterseizoen 2023/2024! Achter de schermen werd de afgelopen tijd natuurlijk overal al hard gewerkt, maar nu is het wedstrijdseizoen echt afgetrapt.

Tip: unieke seizoensstart op het Saba Roller Ski Festival

We kijken alvast even vooruit! Op het Nederlandse Caribische eiland Saba wordt in mei 2024 voor het eerst een Roller Ski Festival georganiseerd. Het is het eerste rollerski festival dat in Caribisch Nederland plaats gaat vinden.

Gezocht: hulp voor de Jumbo Wintersport Experience

Het wintersportseizoen is nu weer echt begonnen en dat betekent ook dat we met de Jumbo wintersport Experience weer op pad gaan. Voor degene die het nog niet kennen: met de Wintersport Experience laten we kinderen kennis maken met de verschillende wintersporten.

Gezocht: kinderen om de vernieuwde Jumbo Wintersport Experience te testen

Iedere zomer proberen we onze evenementen te blijven vernieuwen en dit jaar stond de Jumbo Wintersport Experience op de planning. We hebben er een aantal nieuwe onderdelen aan toegevoegd en bestaande onderdelen verbeterd.

JWK Park & Pipe eindigt met een tiende en elfde plek voor Sam en Demi

De junioren wereldkampioenschappen Park & Pipe in Cardrona, Nieuw-Zeeland zitten erop. Afgelopen weken waren Romy van Vreden, Sam van Lieshout, Demi van Griensven, Katja Dutu en Sam Vermaat op het zuidelijk halfrond om het op te nemen tegen de beste junioren van de wereld.

Sam van Lieshout en Demi van Griensven stellen finaleplek big air veilig op het JWK Park & Pipe

De junioren wereldkampioenschappen Park & Pipe zitten er bijna op voor de Nederlandse snowboarders. Vannacht kwamen Romy van Vreden, Sam van Lieshout, Demi van Griensven, Katja Dutu en Sam Vermaat in actie tijdens de kwalificaties op de big air, en met succes!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues