Nieuws

Bijzondere opening biatlon- en targetsprintbaan van langlaufvereniging Bedaf

Op zaterdag 11 mei 2024 opende Langlaufvereniging Bedaf in Uden haar gloednieuwe biatlon- en targetsprintbaan. De baan werd officieel geopend door de wethouder van Sport en Cultuur van de Gemeente Maashorst en Herbert Cool, voormalig biatleet en onze collega.

Talentstatus-testen alpineskiën 2024 afgerond

Jaarlijks worden de nationale alpineski-talenten uit de laatste vijf jeugdjaargangen getest om in aanmerking te kunnen komen voor een officiële NOC*NSF (belofte) talentstatus. Getalenteerde wintersportatleten kunnen dankzij onderwijsvoorzieningen verbonden aan de talentstatus, de benodigde sneeuwmeters maken om zich te ontwikkelen tot topskiërs.

Sophie Dekker wint jeugdtitel op WK ski en golf

Het zestienjarige skitalent (en golftalent) Sophie Dekker is tijdens de jaarlijkse wereldkampioenschappen skiën en golfen in Oostenrijk dames jeugdwereldkampioen geworden. De WK waren van 8 tot 12 mei 2024 in Zell am See, Oostenrijk.

Freestyle Tour hervat in Terneuzen met uitdagende slopestyle-wedstrijd

Na een korte stop van bijna twee maanden, ging de Freestyle Tour afgelopen weekend weer verder. In SnowWorld Terneuzen vond een slopestyle-wedstrijd plaats in het gloednieuwe park van de sneeuwhal.

Sluit je aan bij de Werkgroep Para Snow Day 2025!

Ieder jaar wordt de Para Snow Day georganiseerd om mensen met een beperking kennis te laten maken met aangepast wintersporten. We willen dat iedereen kan ervaren hoe het voelt om te skiën of te snowboarden, ongeacht de beperking!

Veel opleidingen afgerond in april en mei: van ski- en snowboardbegeleiders tot zelfstandig leraren

De afgelopen weken zijn op verschillende locaties ski- en snowboardopleidingen afgerond, zowel niveau 2- als niveau 3-opleidingen. Dit vond plaats in de indoorhallen van Nederland, maar ook in Oostenrijk en Frankrijk.

Studenten maken kennis met én leren lesgeven in aangepast wintersport

Studenten van het CIOS Sittard en het ROC Mondriaan hebben een dag doorgebracht om het vak leraar aangepast wintersport te ontdekken. Een mooi voorproefje op de niveau 2-opleiding aangepast wintersport.

De Project ZERO-workshop vergroot het klimaatbewustzijn van jonge snowboarders

Met Project ZERO vergroten we onder andere het klimaatbewustzijn van jonge snowboarders. POW Nederland heeft ons daarbij geholpen en gaf een workshop aan de snowboarders van snowboardtraining.nl.

Alpineskiër Marcel Hirscher maakt comeback onder Nederlandse vlag

Marcel Hirscher (35) maakt zijn comeback als professioneel alpineskiër! De tweevoudig Olympisch kampioen en achtvoudig winnaar van de overall wereldbeker zal vanaf het aankomende skiseizoen 2024/2025 uitkomen onder de Nederlandse vlag.

De Nederlandse telemark-community was aanwezig op het vierdaagse Telemarkfestival Pliemas

De Nederlandse telemark-community is voornamelijk actief in Snowworld Zoetermeer. Maar de telemarkers die daar trainen, trekken ook regelmatig samen naar een van de vele telemarkfestivals in de Alpen.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues