Nieuws

Stichting geHandicapten op Ski’s viert 25-jarig jubileum

Al 25 jaar geeft Stichting geHandicapten op Ski’s (Shos) aangepaste ski- en snowboardlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen! Het begon allemaal met een klein idee dat is uitgegroeid tot een grote groep enthousiaste en gepassioneerde vrijwilligers.

Wedstrijdkalenders alpineskiën en snowboard/freeski staan online!

Het is 2 juli en daarmee start officieel winterseizoen 2024/2025. Achter de schermen zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met de voorbereidingen en ook het invullen van de wedstrijdkalenders.

Gezocht: stagiair voor de Wintersport Experience

De Nederlandse Ski Vereniging is vanaf september op zoek naar een stagiaire die komend seizoen de Jumbo Wintersport Experience wil coördineren en uitvoeren. Met dit project gaan we langs scholen door heel Nederland om kinderen kennis te laten maken met de verschillende wintersporten, zonder dat ze daarvoor naar de sneeuw hoeven.

SnowFest is terug: NK/BK Park&Pipe 2025 vindt plaats in Prato Nevoso

Na een jaartje afwezigheid staat hét event voor snowboarders en freeskiërs komend seizoen weer op de kalender! SnowFest 2025 vindt plaats van 2 tot en met 8 maart 2025 in het Italiaanse Prato Nevoso en belooft weer net zo tof te worden als vroeger!

Terugblik: dit zijn de Nederlands kampioenen van seizoen 2023/2024

Inmiddels zit iedereen in de zomer-modus en nu de hoge temperaturen zich hebben aangekondigd, genieten we allemaal welverdiend van deze rustige periode. Het is dan ook een mooi moment om terug te kijken op afgelopen seizoen en alle Nederlands (jeugd)kampioenen van 2023/2024 even op een rijtje te zetten!

SLT organiseert een mooie 2024-editie van de SLT Skiatlon

De Nedereindse Berg is het decor van menig episch duel op de fiets, maar ook van de SLT skiatlon, één van de vele, prachtige rolskiwedstrijden die ons land rijk is. Wat deze wedstrijd zo bijzonder maakt is dat beide langlauftechnieken (de klassieke en de vrije stijl) worden gecombineerd in één wedstrijd.

Vacature: loop je stage op de afdeling sport van de NSkiV

Je leest het goed! Bij de Nederlandse Ski Vereniging zijn we voor seizoen 2024/2025 op zoek naar een stagiair op de afdeling sportontwikkeling. Kom jij zonder problemen op ski’s of een snowboard naar beneden, doe je een sport-, management- of organisatiestudie én ben je ook nog op zoek naar een toffe stage?

Skileraar worden? De niveau 2-opleiding is de start van jouw avontuur!

In de Nederlandse wintersport zijn we altijd op zoek naar enthousiaste en gepassioneerde wintersporters die anderen de sport willen leren. Door heel Nederland zitten rolbanen, outdoorbanen en indoorhallen waar leraren nodig zijn.

Grote opkomst bij Para Snow Day 2024

Afgelopen zaterdag vond weer een nieuwe editie van de Para Snow Day plaats. Deze dag wordt georganiseerd om mensen met een beperking kennis te laten maken met verschillende wintersporten.

Freestyle Tour Finals: NK indoor slopestyle en toffe rail jam om het seizoen af te sluiten

Afgelopen weekend vonden dan echt de laatste Freestyle Tour-wedstrijden van seizoen 2023/2024 plaats. De riders verzamelden zich in SnowWorld Landgraaf om nog twee keer te knallen, zaterdag op het onderdeel slopestyle en zondag op de rails.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues