Nieuws

De Nederlandse telemark-community was aanwezig op het vierdaagse Telemarkfestival Pliemas

De Nederlandse telemark-community is voornamelijk actief in Snowworld Zoetermeer. Maar de telemarkers die daar trainen, trekken ook regelmatig samen naar een van de vele telemarkfestivals in de Alpen.

Skilerares Noortje aan het woord!

Vandaag is de Zeeuwse Noortje aan het woord! Ze zit in het laatste jaar van het CIOS, geeft veel les op de rolbaan van Skischool Bergen op Zoom, heeft net de 4.1-opleiding afgerond en heeft zich alweer ingeschreven voor de 4.2-opleiding.

Romy van Vreden pakt overall Europa Cup-titel en stelt startplek in de World Cup 24/25 veilig

Afgelopen weekend is ook het Europa Cup-seizoen afgesloten. De laatste wedstrijden zouden plaatsvinden op de Kitzsteinhorn, maar helaas konden deze vanwege het weer niet doorgaan. Toch werden er prijzen uitgereikt, namelijk die voor de Europa Cup-winnaars op de big air, slopestyle en de overall-titel.

DABAI Snow Club organiseert een Ollie Game in SnowWorld Zoetermeer

Op zaterdag 4 mei organiseert DABAI Snow Club een Ollie Game in SnowWorld Zoetermeer. Dit is een wedstrijd waarbij je over een obstakel springt dat telkens iets hoger wordt. Denk je dat je het lang genoeg volhoudt en ook over de hoogste hoogte kunt springen?

Wintersport in Nederland gaat ook in de zomermaanden door!

In Nederland gaat wintersport gewoon door! En dat terwijl de zomer al een beetje om de hoek komt kijken en de gebieden in de Alpen langzaam sluiten. Tijdens de zomermaanden gaan veel van onze aangesloten organisaties niet alleen door met het aanbieden van hun reguliere lessen, sommigen hebben ook een exclusief aanbod.

Snowboardleraar Ricardo aan het woord!

De volgende in de reeks leraren die aan het woord komt, is snowboardleraar Ricardo. Niet alleen is hij een snowboardleraar, maar hij is ook een eerstegraads gymdocent in opleiding! Dit betekent dat hij al ervaring heeft met lesgeven.

Langlaufvereniging Bedaf opent op 11 mei de nieuwe biatlon- en targetsprintbaan

Op zaterdag 11 mei 2024 opent Langlaufvereniging Bedaf de nieuwe biatlon- en targetsprintbaan, bij hun op de Schansweg 1a in Uden. Om 12:00 uur zal de wethouder sport en cultuur, Harold van den Broek, de baan officieel openen.

Dit zijn de winnaars van de NK freestyle moguls en dual moguls 2024

In een zonovergoten St. Anton werden afgelopen weekend de Nederlandse kampioenschappen freestyle moguls en dual moguls georganiseerd. De wedstrijd werd gelijktijdig gehouden met de FIS Alp tour, een wedstrijdformat waarin alle leeftijden mogulskiërs mogen starten, dit keer met een totaalveld van 86 deelnemers.

Ruim 160 deelnemers strijden om de laatste seriepunten voor de Kids Cup en NSkiV Cup

Afgelopen zondag vonden de laatste seriewedstrijden van de Kids Cup en NSkiV Cup plaats. Bijna 170 deelnemers reisden af naar SnowWorld Zoetermeer om de laatste punten voor de serie binnen te halen.

Zet het aanbod van jouw organisatie op Sneeuwstart!

Sneeuwstart is hét online boekingsplatform voor de start van de wintersporter in Nederland. Hier vindt de Nederlandse wintersporter al het wintersportaanbod in Nederland op één plek.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues