Leraar aangepast

Of je nu op twee benen, één been of zittend contact maakt met je materiaal en de sneeuw, iedereen wil graag met plezier van de berg naar beneden komen. Vind jij het geweldig om anderen dit gevoel te laten ervaren, met een lading aan kennis zodat je dit veilig, verantwoord en met vertrouwen kunt doen? Dan is de opleiding tot leraar aangepast wintersport iets voor jou!

De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) biedt de niveau 2-opleiding tot leraar aangepast wintersport aan. Tijdens de opleiding wordt je opgeleid tot skileraar, snowboardleraar of langlauf-rolskileraar met extra kennis om mensen met een beperking veilig en verantwoord te begeleiden.

Het behaalde diploma voldoet aan de Kwalificatiestructuur Sport (KSS 2017). In Nederland streven de sportbonden, verenigd in NOC*NSF, naar professioneel en goed opgeleid sportkader. Daarom hebben zij onderling afspraken gemaakt over de te onderscheiden niveaus van het sportkader, die overeenkomen met de richtlijnen van de KSS. Deze richtlijnen sluiten aan bij de Europese afspraken en zijn erkend door het Nederlandse ministerie van VWS.

Official partners
Partners
Championship venues