Leraar aangepast

Wil jij graag leraar aangepast worden? De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) biedt cursisten verschillende opleidingen tot leraar aangepast aan. Deze Nederlandstalige opleidingen hebben elk een ander niveau en bepalen aan wie, waar en hoe je uiteindelijk les mag geven. Een regulier opgeleide skileraar of snowboardleraar heeft in de basis voldoende bagage om les te geven aan mensen met een beperking. Of je nou op twee benen, één been of zittend contact maakt met je materiaal en de sneeuw, iedereen wil graag met plezier van de berg naar beneden komen. Kennis over het veilig en verantwoord opbouwen van een les, het bepalen van het meest geschikte terrein en de omgang met klanten is voor elke leraar min of meer gelijk, maar een leraar voor de aangepaste wintersporten heeft nét dat extra beetje kennis nodig.

In Nederland streven de sportbonden verenigd in NOC*NSF naar professioneel en dus goed opgeleid sportkader. Onderling hebben zij daarom afspraken gemaakt over de te onderscheiden niveaus van het sportkader. Niveaus die aansluiten bij Europese afspraken en door het Nederlandse ministerie van VWS zijn erkend. De opleidingen van de Nederlandse Ski Vereniging voldoen aan de Kwalificatiestructuur Sport (KSS 2017).

Leraar aangepast niveau 2

De opleiding tot leraar aangepast niveau 2 is dé start van je carrière als skileraar of snowboardleraar bij een organisatie in het aangepast wintersporten! Deze opleiding is relatief kort en betaalbaar, zodat je eerst kunt kijken of lesgeven iets voor je is. Als leraar aangepast niveau 2 ben je in staat om beginnende skiërs en/of snowboarders les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse organisaties mee te gaan naar het buitenland.

Waar en wanneer volg je een opleiding tot leraar aangepast niveau 2?

De opleiding tot skileraar niveau 2 wordt door verschillende organisaties in Nederland georganiseerd. Je kunt de opleiding via een skischool, reisorganisatie of opleidingsinstituut volgen. In totaal bestaat deze opleiding uit ± 28 uur opleiding, inclusief examens die op verschillende manieren afgelegd kunnen worden.

Datum Aanmelden bij Locatie Kosten
25 maart - 24 juni 2023 opleidingen@shos.nl Zoetermeer GRATIS
Official partners
Partners
Championship venues