Hoe word ik fit voor de wintersport?

Wintersport is de leukste vakantie van het jaar. Je kunt lekker in de sneeuw spelen en genieten van de prachtige omgeving. Kun jij al goed skiën en wil je nog beter worden? Of begin je net met skiën? Dan is het belangrijk dat je fit bent. We hebben hier een aantal wintersporttips voor je op een rijtje gezet, zodat jij fit kunt worden voor de leukste vakantie van het jaar!

Tip 1 - beweeg regelmatig

Beweging is belangrijk om gezond te blijven, en daarnaast ook nog eens heel erg leuk! Ga daarom regelmatig sporten. Welke sport je doet maakt niet uit. Meerdere sporten beoefenen is een groot voordeel. Je leert bij iedere sport andere bewegingen, en daarom word je fitter.

Tip 2 - verbeter je balans

Bij skiën en snowboarden is balans heel belangrijk. Je kan je balans verbeteren door leuke oefeningen. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een balansboard, of een spoonboard. Dit is een plank met een ronde bol eronder. Je kan hierop staan en leuke oefeningen doen.

Tip 3 - ga wintersporten bij een vereniging in Nederland

Als je beter wilt leren skiën, snowboarden of langlaufen dan kun je in Nederland al lessen nemen. Ook kun je bij een vereniging actief worden en regelmatig gaan wintersporten. Kijk op wintersport in de buurt voor een locatie bij jou in de buurt.

Tip 4 - probeer meerdere wintersporten

Probeer ook eens een andere wintersport. Bij elke wintersport zijn de bewegingen en balans anders. Dat is dus een hele goede oefening, en heel leuk!

Tip 5 - doe mee aan ons SneeuwFit-programma

In ons SneeuwFit programma vind je video’s met coole oefeningen om fit te worden. Vooral de warming-up en uithoudingsvermogen oefeningen zijn goed om te doen.

Tip 6 - drink voldoende

Drinken tijdens het sporten is heel belangrijk. Als je niet genoeg drinkt dan kunnen je spieren uitdrogen en krijg je last van spierpijn. Zorg daarom dat je genoeg drinkt. Je kunt altijd in een restaurant iets gaan drinken, of laat je ouders een flesje drinken meenemen.

Tip 7 - eet gezond

Om fit en sterk te worden is voeding heel belangrijk. Zorg daarom dat je gezond eet.

Official partners
Partners
Championship venues