Bijzondere opening biatlon- en targetsprintbaan van langlaufvereniging Bedaf


Op zaterdag 11 mei 2024 opende Langlaufvereniging Bedaf in Uden haar gloednieuwe biatlon- en targetsprintbaan. De baan werd officieel geopend door de wethouder van Sport en Cultuur van de Gemeente Maashorst en Herbert Cool, voormalig biatleet en onze collega. Vijf ballonnen werden symbolisch kapot geschoten en er werd een toost uitgebracht. Het was een prachtige zonnige dag, perfect om deze baan feestelijk te openen!

Een sportief vervolg van de dag: de zomerbiatlonwedstrijden

Na de opening gaven drie biatleten van RW Rottemeren een korte demonstratie van de zomerbiatlon. De rest van de middag konden bezoekers het schieten uitproberen of meedoen aan een vriendschappelijke zomer biatlonwedstrijd. Er waren verschillende routes uitgestippeld op de zandheuvels van natuurgebied Bedaf, waar de deelnemers konden kiezen uit lange en een korte routes. Niet alleen Nederlandse deelnemers waren hierbij aanwezig, ook vanuit Duitsland en België deden sportievelingen mee!

Een prijsuitreiking en een mooie belofte

De dag eindigde met een prijsuitreiking en de belofte om binnen enkele maanden een officiële wedstrijd te organiseren op deze unieke locatie van Langlaufvereniging Bedaf. Dat lijkt ons een uitstekend vooruitzicht!

Een goed beeld krijgen van deze dag?

Ook DTV Nieuws was aanwezig op deze dag en heeft een mooi artikel geschreven en een video gemaakt. Hierdoor krijgen we een goed beeld van deze bijzondere dag! Je leest en bekijkt het hier.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues