Langlaufvereniging Bedaf opent op 11 mei de nieuwe biatlon- en targetsprintbaan

Beeld: Marit Pietersen

Op zaterdag 11 mei 2024 opent Langlaufvereniging Bedaf de nieuwe biatlon- en targetsprintbaan, bij hun op de Schansweg 1a in Uden. Om 12:00 uur zal de wethouder sport en cultuur, Harold van den Broek, de baan officieel openen. Daarna zal onze collega Herbert Cool, hoofd sportontwikkeling en oud-biatleet, een clinic geven. Na de opening is iedereen welkom om de biatlon- en targetsprintbaan uit te proberen, worden er vriendschappelijke wedstrijdjes georganiseerd en staat er natuurlijk een drankje en hapje klaar! Ben jij bij de opening aanwezig?

Ben jij bij de opening van de biatlon- en targetsprintbaan?

Zoals in de save the date van Bedaf staat, kun je voor 1 mei 2024 aangeven of je aanwezig bent. Stuur dan een e-mail naar pr@bedaf.nu, zodat ze weten dat je erbij bent!

Wat is een biatlon- en targetsprintbaan?

Biatlon kennen de meesten wel: de combinatie van langlaufen en schieten. Dit kan natuurlijk ideaal beoefend worden op hun langlaufbaan. Daarnaast hebben ze ook de targetsprint. Dit is een afgeleide van de biatlon die alle hardlopers op de proef stelt. Zoals Langlaufvereniging Bedaf uitlegt: “de targetsprint is een combinatie van drie korte hardloopbeurten van ieder 400 meter met twee staande schietbeurten. Per schietbeurt zijn er 15 kogels beschikbaar waarmee 5 doelen geraakt moeten worden.”. Voor beide onderdelen is dus de juite schiettechniek nodig in combinatie met een goede conditie! Wil je ervaren hoe dit is? Kom dan zeker langs op 11 mei aanstaande!

Mede mogelijk gemaakt door het Sportstimuleringsfonds

Langlaufvereniging Bedaf heeft een bijdrage gekregen uit het Sportstimuleringsfonds om de biatlon- en targetsprintbaan mogelijk te maken. Met deze bijdrage hebben zij een (laser-) schietbaan kunnen realiseren, waarmee zij sportdeelname kunnen stimuleren. Dat is natuurlijk een prachtige manier om dit soort initiatieven te realiseren. Ben je actief in het bestuur van een vereniging of ben je lid van een vereniging en heb je ideeën die kunnen bijdragen aan sportstimulering? Denk je idee verder uit en dien een aanvraag in bij het Sportstimuleringsfonds, want zoals je ziet, kan dit leiden tot nieuwe ontwikkelingen binnen jouw vereniging!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues