Vier Nederlandse alpineskiërs geselecteerd voor jeugd wereldkampioenschappen in Frankrijk

Anna Konijn tijdens het NK indoor 2022/2023, waar ze uiteindelijk Nederlands Kampioen werd. (Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

De Nederlandse jeugdsporters doen het goed! Nadat er afgelopen zomer vier snowboarders geselecteerd waren voor de jeugd wereldkampioenschappen park & pipe, mogen er nu vier skiërs naar de JWK alpineskiën! Anna Konijn, Myrthe Jager, Noa Rabou en Jurre Jeurissen mogen Nederland vertegenwoordigen op de slalom en reuzenslalom in Portes du Soleil (Frankrijk). Meedoen is al een mooie ervaring, maar de skiërs gaan er natuurlijk alles aan doen om een goede prestatie neer te zetten! We wensen ze heel veel succes!

Maar liefst vier Nederlanders naar de JWK

Op basis van prestaties van dit seizoen hebben Anna, Myrthe, Noa en Jurre een startplek gekregen bij de jeugd wereldkampioenschappen in Portes du Soleil. De vier jonge skiërs hebben dit jaar goede en sommige zelfs uitzonderlijk goede resultaten behaald en hebben daarmee hun plek verdiend in de internationale jeugdtop. Voor Jurre en Noa is het niet hun eerste JWK, zij deden vorig jaar al mee in het Oostenrijkse St Anton. Jurre wist hier in zijn tweede slalomrun zelfs een achtste tijd te skiën, een bijzonder goede prestatie waarmee hij de Nederlandse wintersporters goed op de kaart wist te zetten! Zijn doel voor dit jaar is om twee goede runs neer te zetten en zo in de top tien de eindigen. Ook de drie dames zijn er natuurlijk op gebrand om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Jeugd wereldkampioenschappen alpineskiën 2024

Ieder jaar worden de wereldkampioenschappen alpineskiën georganiseerd voor de jeugd. Afgelopen jaar vonden de wedstrijden plaats in het St. Anton, dit jaar gaan de skiërs in Portes du Soleil de strijd met elkaar aan. In een week tijd worden 11 wedstrijden georganiseerd op zes verschillende onderdelen binnen het alpineskiën. Bijzonder daarbij is dat de wedstrijden ook in verschillende deelgebieden van het enorme Portes du Soleil plaatsvinden.

Ook Jurre Jeurissen wist in 2022/2023 de indoortitel op zijn naam te zetten! (Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Programma voor Anna, Noa, Myrthe en Jurre

Tijdens de jeugd wereldkampioenschappen meet de internationale jeugdtop zich met elkaar op de afdaling, super G, reuzenslalom, slalom en twee teamonderdelen. Jurre, Myrthe, Noa en Anna doen mee op de onderdelen slalom en reuzenslalom. Waar en wanneer deze plaatsvinden, zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Discipline Datum Tijd Atleet Locatie
Reuzenslalom 2 feb 10.00 uur run 1, aansluitend run 2 Anna, Myrthe en Noa St. Jean d’Aulps
Slalom 2 feb 15.00 uur run 1, aansluitend run 2 Jurre Morzine
Reuzenslalom 3 feb 10.00 uur run 1, aansluitend run 2 Jurre St. Jean d’Aulps
Slalom 3 feb 10.00 uur run 1, aansluitend run 2 Anna, Myrthe en Noa Avoriaz

We wensen de atleten onwijs veel succes in Frankrijk!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues