De Jumbo Wintersport Experience veel ingezet tijdens de Nationale Sportweek


Tijdens de Nationale Sportweek heeft de Jumbo Wintersport Experience op maar liefst drie plekken gestaan! De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF, met als doel om laagdrempelig kennis te maken met sportaanbod en op die manier zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Een mooi initiatief om de wintersporten bij meer kinderen te laten leven!

De Jumbo Wintersport Experience op drie plekken

De week startte op basisschool De Grote Beer in Duivendrecht. Daar hebben de groepen 5 t/m 8 de wereld van de wintersporten beleefd. Op woensdag is de Wintersport Experience doorgereden naar het Olympisch Stadion. Daar is samen met de Cruyff Foundation een mooie buitendag neergezet voor kinderen met een beperking. Als afsluiting van de Nationale Sportweek is de Experience bij basisschool Het Kofschip in Ouderkerk aan de Amstel op bezoek geweest, waar de groepen 3 t/m 8 hebben genoten van de wintersporten. Een volle week dus!

De Cruyff Foundation en aangepast wintersporten

Samen met de Cruyff Foundation vergroten we het aanbod van aangepast wintersporten. De samenwerking bevat een aantal initiatieven waarmee jongeren in aanraking kunnen komen met aangepast wintersporten en één daarvan is de Wintersport Experience in het Olympisch stadion. Ook de Para Snow Day is daar een mooi voorbeeld van. Daar hebben kinderen met een beperking met veel plezier en enthousiasme kennisgemaakt met de wintersporten.

Kortom, veel kinderen hebben energie gekregen van de beleving van wintersport; wat een top week!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues