Veel blije gezichten bij september-editie Para Snow day


Op zaterdag 23 september vond er weer een nieuwe editie van de Para Snow Day plaats. De september-editie is altijd wat kleiner dan de grote editie in mei, maar dat maakt het evenement er zeker niet minder om. We hebben weer veel mensen kennis laten maken met de mogelijkheden voor aangepast wintersporten in Nederland. De twee blokken waren weer goed gevuld en de deelnemers hebben een heerlijke dag gehad in SnowWorld Amsterdam. We zeggen altijd dat een beperking je niet hoeft te beperken om de sneeuw in te gaan en dat lieten de deelnemers van de Para Snow Day afgelopen weekend weer goed zien.

Eerste keer skiën of snowboarden

Afgelopen weekend was het tijd voor de tweede Para Snow Day van dit jaar. Tijdens deze dag laten we kinderen en volwassenen kennismaken met het aangepast skiën of snowboarden. Er wordt gezorgd voor materiaal en één-op-één begeleiding, dus de deelnemer hoeft alleen maar skikleding en, in het geval van zitskiërs, warme schoenen mee te nemen. Al kan zelfs dat wel geregeld worden als iemand dat echt niet tot zijn of haar beschikking heeft. Het was een gezellige dag waarbij de deelnemers de eerste meters in de sneeuw hebben gemaakt. Maarten Vos was vanuit de Nederlandse Ski Vereniging aanwezig en vertelde: "Het is prachtig om al die blije gezichten in de sneeuw te zien! Het is echt goed dat we dit organiseren en dat we zo kunnen laten zien hoeveel er mogelijk is voor mensen met een beperking.’ Het is namelijk niet alleen een dag om voor het eerst te skiën of snowboarden, maar je kunt ook meteen kennismaken met de verschillende organisaties die lessen en reizen aanbieden voor aangepaste wintersporters.

Volgende editie

De september-editie was de eerste Para Snow Day van seizoen 2023/2024. Later dit seizoen zal er in mei nog eentje plaatsvinden, dan in SnowWorld Zoetermeer. Zodra de exacte datum daarvoor bekend is, zullen we die uiteraard met jullie communiceren. Dit zal een grote editie worden met meer plek voor deelnemers en meer side-events. Hou onze kanalen hiervoor in de gaten!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues