Sam van Lieshout en Demi van Griensven stellen finaleplek big air veilig op het JWK Park & Pipe

De junioren wereldkampioenschappen Park & Pipe zitten er bijna op voor de Nederlandse snowboarders. Vannacht kwamen Romy van Vreden, Sam van Lieshout, Demi van Griensven, Katja Dutu en Sam Vermaat in actie tijdens de kwalificaties op de big air, en met succes! Sam van Lieshout en Demi van Griensven wisten ruim voldoende punten te halen voor een plek in de finale!

2 Nederlandse boarders door naar de finale big air

In de ochtend was het eerst de beurt aan de dames. In de afgelopen dagen waren aardig wat deelnemers geblesseerd geraakt op de big air waardoor het aantal deelnemende dames van 37 voor slopestyle naar nog maar 30 voor big air gedaald was. Pittig dus. In de eerste run landen alle vier de dames hun geplande trick, waarbij Demi en Sam een mega score kregen. Hiermee wisten ze in de eerste run hun finaleplek al veilig te stellen.

Romy en Katja lukte het, ondanks goeie sprongen, helaas niet om genoeg punten voor de finale te halen. Romy grabde wat kort op sprong één en viel helaas bij sprong twee. Katja’s grabs waren ook wat kort en ze verbeterde haar score op sprong twee, maar helaas net niet genoeg voor de finale. Sam Vermaat had een harde val in de training, maar toonde karakter en startte toch zijn kwalificatie. Helaas wist hij beide sprongen niet te landen en zag hierdoor de finale aan zich voorbij gaan. Kortom, twee Nederlandse dames in de finale dus, Demi en Sam!

Op naar de finale

Sam en Demi mogen zich dus op gaan maken voor de finale. Met een derde en vijfde plek in de kwalificaties zijn we benieuwd wat de dames in de finale gaan laten zien. Voor Sam is het haar tweede finale dit JWK, eerder deze week behaalde ze al een knappe zevende plek op de slopestyle. We wensen ze alvast heel veel succes en geven uiteraard na de finale weer een update! De finale vindt maandag 4 september plaats, oftewel in de nacht van zondag op maandag Nederlandse tijd.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues