Knappe resultaten van Sam en Romy in de slopestyle finales van het JWK Park & Pipe

VLNR: Sam van Lieshout, coach Andrea Oostdijk en Romy van Vreden

De junioren wereldkampioenschappen Park & Pipe zijn op het moment in volle gang in Nieuw-Zeeland en ook namens Nederland komen er een aantal atleten in actie. Het eerste onderdeel dat op het programma stond was de slopestyle en Romy van Vreden en Sam van Lieshout wisten hier hun plek in de finale zeker te stellen. Afgelopen nacht mochten ze het nog een keer laten zien in de finals en hoewel dat niet helemaal volgens plan verliep, hebben beide snowboardsters een goede run kunnen maken. Hiermee zijn ze zesde en zevende van de wereld geworden, een knappe prestatie waar ze zeker trots op mogen zijn!

Eindstand om trots op te zijn

Vannacht mochten Romy en Sam zich dus meten met de besten junioren van de wereld, wat natuurlijk al een prestatie op zich is. Coach Andrea vertelt: “We zijn blij met het eindresultaat, maar er had nog een klein beetje meer in gezeten.” Beiden snowboardsters maakten een fout in de eerste run, waardoor ze vielen. Ze waren niet de enigen, want met hen konden ook 6 andere meiden geen goede eerste run neer zetten. De stand na de eerste run was dus ook dat maar drie meiden een goede score hadden, wat alle opties nog open hield. In de tweede run wist Romy alles te landen, hier en daar met een paar schoonheidsfoutjes. Haar score was voldoende voor een zesde plek. Ook Sam ging vol voor een betere score in haar twee de run. Ze wilde op de laatste schans voor een backside 900 gaan, maar kwam helaas net te kort en eindigde op een zevende plek. Toch was de run voldoende voor een verbetering van haar score. Eindstand: plek zes en zeven van de wereld!

Op naar het volgende onderdeel

Of het JWK Park & Pipe in Nieuw-Zeeland nu afgelopen is? Zeker niet! Over een paar dagen staan de kwalificaties op het onderdeel big air op het programma. Ook hier komen Sam en Romy in actie, samen met de andere Nederlandse boarders die daar nu zijn: Demi van Griensven, Katja Dutu en Sam Vermaat. We wensen ze allemaal heel veel succes en houden jullie op de hoogte van de resultaten!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues