Voorronde NK Schoolteams in SnowWorld Zoetermeer levert veel deelnemers voor de finale op


Het NK Schoolteams is in volle gang! Bijna alle voorrondes zijn geweest en er is hard gewerkt voor een plek in de grote finale. Afgelopen weekend organiseerde We Love Snow de laatste voorronde in de sneeuw van dit seizoen. Vanuit verschillende plaatsen in Nederland kwamen scholieren naar SnowWorld Zoetermeer om hun plek in de finale te bemachtigen. Het werd een spannende dag die uiteindelijk een hoop deelnemers voor de finale opleverde.

Groot deelnemersveld en enthousiaste wintersporters

Met 130 deelnemers was het weer een mooi startveld voor de voorronde van de NK Schoolteams. Dit keer vond de wedstrijd plaats op de sneeuw van SnowWorld Zoetermeer. Naast dat de deelnemers veel meters in de sneeuw konden maken, was ook het wedstrijdelement een leuk onderdeel van de dag. Voor een deel van de deelnemers was het allemaal nieuw en daarmee ook best spannend. Bert, oprichter van We Love Snow en organisator van de voorronde, vertelde: “Leuk dat er weer zoveel scholen, leraren en ouders actief zijn om met de jeugd een middag te komen wintersporten op een van de indoor pistes van Nederland in SnowWorld Zoetermeer”.

Leuke strijd om de prijzen

Er waren veel nieuwe deelnemers, maar ook een grote groep die al vaker mee had gedaan. Dat betekende dat ook de strijd om de prijzen afgelopen zaterdag al losbarstte. Niet alleen voor het teamklassement, maar ook voor de individuele prijzen die te behalen waren. Het werd een gezellige dag en namens We Love Snow en de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we de winnaars: Willem de Zwijgerschool team 1 (basisonderwijs-ski), Erasmus College team 1 (voortgezet onderwijs-ski), Willem de Zwijgerschool (basisonderwijs-snowboard) en Erasmus College (voortgetzet onderwijs-snowboard).

Kijk voor de volledige uitslag op data.wintersport.nl.

Op naar de grote finale op 1 april

De teams die door zijn naar de finale moeten nog iets meer dan twee weken geduld hebben. De grote eindrace vindt namelijk plaats op 1 april (geen grap ;-) ). Op deze dag wordt er gestreden om dé titel Nederlands kampioen schoolteams. Het belooft een spannende dag te worden en wij zijn benieuwd wie de nieuwe nationale titel binnenhaalt.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues