Snowboardtraining.nl zoekt enthousiaste snowboarders

Met ingang van 1 oktober 2022 is snowboardtraining.nl officieel een aangesloten organisatie van de Nederlandse Ski Vereniging. De organisatie en zeker de mensen achter deze organisatie lopen echter al veel langer mee in het wintersportwereldje. Snowboardtraining.nl is actief op verschillende vlakken. Zo geven ze diverse trainingen, van eenmalige activiteiten tot structurele trainingen in de snowboardteams. De eerste training, op de flanken van Hintertux, is al over een paar weken! Ook de jeugd kan sinds dit seizoen bij ze terecht. Daarnaast verzorgen ze de opleiding tot snowboardleraar voor de fanatieke boarder die van zijn/haar passie zijn/haar werk wilt maken.

Deze winter aan de slag als snowboardleraar?

Op 19 november gaat de opleiding tot snowboardleraar niveau 2 van start. Als een snowboardleraar niveau 2 ben je in staat om beginnende snowboarders les te geven. Dit zal meestal bij Nederlandse skischolen zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland. Het gaat dan vaak om het begeleiden van jongerenreizen bij hun eerste wintersportervaring. Dit is dan onder leiding van een hoger gediplomeerde leraar.

De cursus bestaat uit drie cursusdagen, een cursusavond en een examendag. De kosten voor deelname aan deze cursus zijn € 395,-.

Deze editie is speciaal gericht op de wat jongere lesgever, maar uiteraard is iedereen welkom. Scholieren uit de bovenbouw van verschillende middelbare scholen uit Zoetermeer zijn uitgenodigd én ingeschreven voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

Early Bird Snowtrip

Deze reis is voor de echte diehard, die nog voor aanvang van het echte winterseizoen zijn of haar eerste snowboardmeters wil maken. Snowboardtraining.nl gaat van 5 tot en met 9 oktober 2022 vier dagen snowboarden, met de aankomst op woensdagmiddag of -avond. In de ochtend heb je training, waarbij we snappen dat je niet te lang wil stilstaan en veel wil boarden. Leren door te boarden dus! Donderdag, vrijdag en zaterdag is er een training in de ochtend en na de lunch kan je je eigen gang gaan. Ook zondag kan je in de ochtend nog de berg op om aan je quota te komen om tegen het middaguur weer richting huis aan te gaan.

Je krijgt op deze trip drie ochtenden training van uiterst gekwalificeerde en bevlogen trainers. Technische trainingen worden afgewisseld met ervaringstrainingen, videoanalyse en theoretische achtergronden. In de middag ben je in principe vrij, maar in de praktijk gaan ze vaak met z’n allen het geleerde van de ochtend toepassen tijdens het freeriden. De trainers garanderen leerresultaat en plezier, de pijlers van iedere les.

Ze verblijven in Hotel Alpengruss. Dit is een mooi en goed aangeschreven drie sterren hotel, midden in het dorpje Tux. Je hoeft tijdens je verblijf niets meer met je auto te doen. Supermarkt, restaurants ect. zijn allemaal op loopafstand. De gletscher ligt op slechts een paar kilometer afstand en is bereikbaar met de bus. Het hotel beschikt over een eigen wellness, dus lekker chillen na het boarden. Ook is er een kleine bar waar je nog een drankje kunt doen en een praatje kunt maken. Gastvrouw Jasmin en gastheer Martin laten je echt thuis voelen!

De kosten voor deze trip bedragen €689,-. Hiervoor krijg je vier hotelovernachtingen van woensdag 5 oktober 15:00 uur tot zondagmiddag 9 oktober ca. 13:00 uur. Het is op basis van halfpension, inclusief WiFi, Wellness, gratis parkeren en gratis pendelbus van en naar de gletscher. Uiteraard is ook je liftpas voor vier dagen inbegrepen in de prijs. Klik hier voor meer informatie.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues