Skileraren beginnen gediplomeerd aan nieuw wintersportseizoen dankzij Skitraining.nl

De zomer was nog niet achter de rug of een zevental cursisten heeft hun eerste opleiding tot skileraar gevolgd bij Skitraining.nl. Na afronding van deze opleiding zijn ze skileraar niveau 2, waarmee ze in staat zijn om beginnende skiërs les te geven.

De winter kan niet vroeg genoeg beginnen

Nog volop zonneschijn en hoge temperaturen toen de cursisten van Skitraining.nl op 1 september begonnen aan hun opleiding, maar de sneeuwfanaten kunnen nu al aan niets anders denken dan de wintersport en dus begon het wintersportseizoen voor hen al vroeger dan voor de meeste anderen.

De cursisten van de opleiding kwamen voor het grootste deel vanuit Ski & Snowboardclub De Schans in Uden. Ook namen externe deelnemers deel aan de opleiding. De Schans is een vereniging met vier pistes en een oefenhelling voor beginners. De vereniging telt zo’n 1000 leden en een skischool met een veertigtal ski- en snowboardleraren.

De opleiding vond ook plaats op de outdoorbaan van De Schans en dus waren er volgens opleider Tjeerd Terpstra vanwege het warme weer nog wel wat aanpassingen in de opleiding nodig: “Door het warme weer en de nadelige invloeden die dat kan hebben op de outdoorbaan, namelijk minder glijvermogen, hebben we wat aangepast in het begin van de opleiding. Gelukkig was het weer in het tweede deel ons gunstiger gezind en hebben we toen heel veel kunnen skiën. De deelnemers hebben ons als opleiders gemotiveerd met hun inzet en passie. Zo blijft het iedere keer weer een mooi vak om in te werken.”

Verder kende deze opleiding ook nog een noviteit, want voor de eerste keer werd er gebruik gemaakt van een online theorietoets. Voorheen werd deze nog op papier afgenomen. Volgens Terpstra is de online theorietoets voor zowel de organisatie als de deelnemers een positieve verbetering in de opleiding.

Skitraining.nl: passie voor skiën en motivatie om iedereen beter te maken

Skitraining.nl geeft trainingen en opleidingen. Ze werken vanuit de passie voor skiën en de motivatie om iedereen beter te maken. Op de locatie van Ski & Snowboardclub De Schans Uden organiseren ze de niveau 2-opleiding waarin ze dus samenwerken met De Schans. De vereniging investeert jaarlijks in de verschillende opleidingen van de Nederlandse Ski Vereniging om het niveau van de skischool te blijven verbeteren. In de maand oktober biedt Skitraing ook een niveau 3-opleiding aan, waaraan meerdere cursisten uit deze niveau 2-opleiding ook zullen deelnemen.

Skitraining.nl is een begrip op het gebied van het verbeteren van je skitechniek. Vanuit de gedachte dat skiën een fantastische sport is en het verbeteren van vaardigheden het alleen maar nog leuker kan maken organiseert Skitraining.nl trainingen in binnen- en buitenland, opleidingen en clinics. Dit gebeurt op alle niveaus, van beginner tot professioneel (wedstrijd)skiër cq. lesgever.

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan of een outdoorbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan en een outdoorbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw en de echte sneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt.

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen’ voor alle mogelijkheden. Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues