Vacature: loop je stage op de afdeling sport van de NSkiV


Je leest het goed! Bij de Nederlandse Ski Vereniging zijn we voor seizoen 2024/2025 op zoek naar een stagiair op de afdeling sportontwikkeling. Kom jij zonder problemen op ski’s of een snowboard naar beneden, doe je een sport-, management- of organisatiestudie én ben je ook nog op zoek naar een toffe stage? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor team wedstrijdzaken en evenementen van de NSkiV zijn we op zoek naar iemand die ons komt ondersteunen tijdens zijn of haar stage. Benieuwd wat dat precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Update 21-06-2024: vacature is reeds ingevuld!

Wat doet team wedstrijdzaken en evenementen?

Het team wedstrijdzaken en evenementen is verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van verschillende wintersportevenementen in Nederland en het buitenland. Hieronder vallen onder andere de NK Schoolteams, Wintersport Experience en de Para Snow Day, maar ook de nationale wedstrijdcircuits voor skiën, snowboarden en langlaufen in Nederland én in de Alpen. Een deel van deze events organiseren we zelf met een klein team, bij andere activiteiten zorgen we voor ondersteuning. Dit betekent dat we in het seizoen verschillende keren op pad moeten in Nederland, maar dat ook naar de Alpen gaan. Oftwel, we willen veel dingen doen met een klein team en daarom hebben we jouw hulp nodig!

Wat ga jij doen tijdens je stage?

Tijdens je stage zal je ons ondersteunen met alle activiteiten binnen team wedstrijdzaken en evenementen, zowel in de voorbereiding, als in de uitvoering en afronding. De voorbereiding en afronding vinden op kantoor plaats, de uitvoering natuurlijk bij het evenement zelf in Nederland of de Alpen. Daarnaast ga je onder begeleiding aan de slag met één van onze evenementen: de Freestyle Tour. Dit is een serie wedstrijden, bestaande uit zes wedstrijden verdeeld over het seizoen. Voor een deel van deze wedstrijden zul je meer een coördinerende rol op je nemen en voor een deel echt de organiserende rol. We zijn dus echt op zoek naar iemand die kan meewerken, niet iemand die alleen onderzoek moet doen.

Wat kun je van ons verwachten tijdens je stage?

Voor deze stage zijn we dus op zoek naar een stagiair die het grootste deel van zijn of haar tijd mee kan werken binnen de organisatie. Je wordt echt onderdeel van team wedstrijdzaken en evenementen en daarbij ook de afdeling Sport. Kopietjes maken en koffiehalen zit niet in je takenpakket, meer leren over het organiseren van wedstrijden en evenementen daarentegen wel. Je krijgt je eigen taken en verantwoordelijkheden en natuurlijk zorgen we voor de nodige begeleiding bij het uitvoeren van je taken. Daarnaast zorgen we dat je ook tijd krijgt om aan je schoolopdracht te werken, al ligt hier natuurlijk ook een stukje eigen verantwoordelijkheid ;-).

Daarnaast kun je de volgende zaken verwachten tijdens je stage:

 • Werken in een organisatie met een passie voor wintersport!
 • Stagevergoeding, afhankelijk van je taken en uren.
 • Laptop van de NSkiV.
 • De mogelijkheid om flexibel te werken: op kantoor, in de Alpen en in overleg ook thuis.
 • Een klein team waar gezelligheid en hard werken voorop staan!
 • Skikleding voor tijdens de sneeuwevenementen in bruikleen.
 • Gratis lunch op kantoor.

Wat vragen we van jou?

Zoals je hierboven kunt lezen, zul je niet stilzitten tijdens je stage bij de Nederlandse Ski Vereniging. Daarom zoeken we een stagiair die voldoet aan de volgende kenmerken:

 • Je doet een hbo- of wo-studie in de richting van sport, management of organisatie;
 • Je bent een derde- of vierdejaars of master student;
 • Je bent minimaal een half jaar beschikbaar en je stage start in september, bonuspunten als je een heel jaar stage kunt komen lopen;
 • Je bent minimaal drie dagen in de week werkzaam voor de NSkiV, de overige twee dagen is er tijd voor de opdrachten van je studie;
 • Je bent flexibel in te roosteren: we moeten regelmatig in het weekend op pad voor wedstrijden en zijn soms (ruim) een week op pad;
 • Je weet van aanpakken en bent niet bang om zo nu en dan even goed je handen uit de mouwen te steken;
 • Je hebt een proactieve werkhouding;
 • Je bent een sportieve wintersporter met de nodige ervaring in de sneeuw;
 • Je hebt een autorijbewijs

Onze voorkeur gaat uit naar iemand die een heel schooljaar of in elk geval tot en met maart stage kan lopen in verband met de drukte in de wintermaanden.

Ben je enthousiast? Mooi! Solliciteer dan nu door voor 26 juni 2024 een mail met je cv en motivatie te sturen naar events@wintersport.nl en wie weet ben jij komend seizoen onderdeel van team wedstrijdzaken en evenementen!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues