Skilerares Britt aan het woord!


Opnieuw een skilerares aan het woord: dit keer de hardwerkende Britt de Jong! Deze jongedame staat al voor de groep als een volwassen lerares met een berg aan ervaring en kennis. Dat is haar niet zomaar komen aanwaaien; ze geeft al veel les in Nederland en heeft een seizoen in Oostenrijk lesgegeven. Britt deelt graag haar ervaringen van de opleidingen en het lesgeven!

In het kort: wie ben je?

Hoi, ik ben Britt de Jong, 17 jaar en ik kom uit Hendrik-Ido-Ambacht. Ik ski sinds 2016 met veel plezier bij Roundhill Indoor Ski & Snowboard in Dordrecht, waar ik ook lesgeef.

Waarom heb je de opleiding tot leraar gevolgd?

In 2022 heb ik samen met een groep mijn niveau 2-opleiding bij Roundhill behaald. Dit maakte me zo enthousiast dat ik besloot om daarna voor de niveau 3-opleiding te gaan. Die heb ik dit jaar afgerond tijdens mijn tussenjaar na de havo.

Welke opleiding heb je gedaan en hoe vond je die?

Ik ben begonnen met de niveau 2-opleiding en heb afgelopen december ook mijn Anwärter behaald. Vervolgens heb ik drie maanden lesgegeven in Oostenrijk. Nu was het tijd om mijn niveau 3-opleiding te halen. Deze week heb ik veel geleerd, vooral over het lesgeven. Ik heb een nieuwe manier van lesgeven geleerd waarmee ik mijn lesdoelen goed en efficiënt kan bereiken.

Wat was één van de leukste momenten tijdens de opleiding?

Vanaf woensdag kreeg ik het echt naar mijn zin. Dit was de dag dat we de skitechnieken (ploegbochten, schools parallel lang/kort), die we de dagen ervoor hadden geleerd, gingen herhalen en perfectioneren. We trainden ook meer op onze eigen vaardigheid, wat ik het leukste vond. De opleiders gaven veel persoonlijke feedback, zodat je je eigen vaardigheid kon verbeteren.

Raad je opleiding aan?

Ja, ik raad het zeker aan! Het is een intensieve week met veel theorie en veel skiën, maar uiteindelijk valt het allemaal op z’n plek en kan je je eigen persoonlijke draai aan het lesgeven toevoegen.

Ben je al actief in het werkveld?

Onlangs heb ik met Roundhill mijn laatste lessen van dit seizoen gegeven tijdens de Dutchweek in Val Thorens. Vanaf volgend seizoen ben ik van plan veel les te gaan geven op de rolbaan in Dordrecht.

Leukste moment van jou als leraar?

Tijdens het lesgeven in Oostenrijk kreeg ik wel eens tekeningen of armbandjes van de kinderen uit mijn klasje aan het eind van de week. Het leukste vind ik om voor de kinderen er echt een onvergetelijke week van te maken en dat ze later de week wintersport met veel plezier herinneren met een leuke skilerares.

Wil je nog iets kwijt?

Ik had altijd al het plan om een tussenjaar te nemen en een seizoen skiles te geven in Oostenrijk. Als je overweegt om dit te doen, raad ik het je zeker aan, maar zorg wel voor een goed plan en een goede voorbereiding. Ik heb dit jaar als zeer geslaagd ervaren omdat ik veel ervaring heb opgedaan met het lesgeven in de sneeuw. Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen verder te gaan met de niveau 4.1-opleiding!

Wil jij dit ook doen?!

Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Britt? Wil jij ook het lesgeven onder de knie krijgen of een seizoen in het buitenland lesgeven? Onze opleidingen bereiden je volledig voor! Bekijk onze pagina voor meer informatie en bekijk Instagram voor de sfeerbeelden.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues