Grote opkomst bij Para Snow Day 2024


Afgelopen zaterdag vond weer een nieuwe editie van de Para Snow Day plaats. Deze dag wordt georganiseerd om mensen met een beperking kennis te laten maken met verschillende wintersporten. Dankzij de hulp van veel vrijwilligers is het ook dit jaar weer gelukt om de dag tot een groot succes te maken! De opkomst was groot en aan het eind van de dag waren de deelnemers een mooie ervaring rijker!

Blije gezichten en nieuwe ervaringen

“Een beperking hoeft je niet te beperken de sneeuw in te gaan!”, dat is het motto waarmee we de Para Snow Day organiseren. Ook met een beperking kun je namelijk goed wintersporten, kijk maar naar de parasnowboarders en -skiërs van TeamNLsnow! Daarom organiseerden we ook dit jaar weer de Para Snow Day! Op zaterdag 25 mei namen ruim 60 mensen deel aan de kennismaking en talentscout. Hoewel het voor sommigen echt wel even spannend was, hebben we uiteindelijk veel blije gezichten gezien en hebben de deelnemers nieuwe ervaringen opgedaan. De vele vrijwilligers zorgden voor de nodige hulp bij het aanmeten van materiaal en professionele begeleiding tijdens de clinics. Zo konden we ook dit jaar weer een succesvolle editie organiseren.

Ook nieuwe talenten gescout

Behalve dat we mensen met een beperking kennis lieten maken met de aangepaste wintersporten, vond er ook een talentenscout plaats. Deelnemers die al de nodige ervaring hebben met aangepast wintersport en graag door willen groeien richting de wedstrijdsport, konden zich hiervoor opgeven. Tijdens het scout-moment konden ze hun vaardigheden laten zien en praten over de mogelijkheden die er waren binnen de wedstrijdsport. Wie weet zat er dit jaar wel weer een toekomstig TeamNLsnow-lid bij!

Dank aan alle vrijwilligers

Bij deze willen we ook even een moment pakken om alle vrijwilligers te bedanken die hebben geholpen deze dag tot een groot succes te maken! Zonder hun professionele kennis, vaardigheden en hulp kunnen we de Para Snow Day niet organiseren, dus we zijn ontzettend blij dat jullie ons willen helpen! Onwijs bedankt en wie weet tot volgend jaar!

Para Snow Day 2025

Heb je de Para Snow Day dit jaar gemist? Geen zorgen! Volgend jaar organiseren we deze dag weer en wel op zaterdag 24 mei 2025. De inschrijvingen gaan vanaf september open, dus hou onze website goed in de gaten. Dat geldt ook voor de aanmeldingen van vrijwilligers!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues