Skilerares Noortje aan het woord!


Vandaag is de Zeeuwse Noortje aan het woord! Ze zit in het laatste jaar van het CIOS, geeft veel les op de rolbaan van Skischool Bergen op Zoom, heeft net de 4.1-opleiding afgerond en heeft zich alweer ingeschreven voor de 4.2-opleiding. Deze sfeermaker in de groep werkt hard én heeft veel ambitie, oftwel een aanwinst voor de Nederlandse wintersport!

Wie ben ik?

Ik ben Noortje Hillebrand en ben 18 jaar oud. Ik woon samen met mijn ouders in het mooie Kapelle in Zeeland. Op het moment zit ik in het laatste jaar van mijn sportopleiding. Buiten school ben ik veel bezig met het skiën. Zo werk ik bij Skischool Bergen op Zoom op de rolbaan.

Waarom heb je de opleiding tot leraar gevolgd?

Door mijn oude oppas ben ik in dit werk gerold. Zij deed alle ski- en snowboardopleidingen via school. Dit leek mij wel wat, daarom had ik al gesolliciteerd bij de skischool voor dat ik überhaupt op de sportopleiding zat. Bij mijn opleiding heb ik het profiel sneeuw- en watersport gevolgd. Met dit profiel ga ik in het tweede leerjaar de niveau 2- en 3-skileraar volgen en in het derde leerjaar de niveau 2- en 3-snowboardleraar.

Welke opleiding heb je gedaan en hoe vond je die?

Afgelopen maart heb ik de ski niveau 4.1-opleiding gevold. Dit vond ik een erg toffe opleiding. Je gaat dieper in op de stof. Zo leer je ook te kijken naar anderen, in hun manier van lesgeven en hun eigenvaardigheid. Het tofste van heel de week vond ik toch echt wel het harder gaan skiën. Door harder te gaan skiën moet je ook alles gecontroleerd houden. Met die technieken aan de slag te gaan vond ik echt KICKEN!

Wat was een van de leukste momenten tijdens de opleiding?

Natuurlijk vond ik de hele opleiding super leuk, maar als ik dan toch moest kiezen, vind ik toch de eerste dag het leukst. Hier leer je de opleider kennen, je leert elkaar beter kennen en je leert je het verschil tussen de niveau 3-opleiding en de niveau 4.1-opleiding. Als we dan verder gaan kijken in de week vond ik de video-analyses ook heel leuk. In deze momenten leer je naar jezelf kijken en krijg je een stukje feedback op hetgene waar jij nog op moet letten of trainen.

Raad je de opleiding aan?

Ja! Als je gemotiveerd bent om beter te worden in je kennis en eigenvaardigheid is dit een goede aansluiting op de niveau 3. Als tip kan ik wel meegeven aan de mensen die de opleiding willen gaan volgen: ga trainen voor de opleiding. Het niveau ligt een stukje hoger en er komen weer nieuwe technieken bij kijken.

Ben je al actief ik het werkveld?

Ik werk bij Skischool Bergen op Zoom op de rolbaan. Hier geef ik in het seizoen 3 tot 4 dagen per week skiles. Af en toe komt er ook een keer snowboardles bij kijken. Volgend jaar ben ik klaar met school en hoop ik evenveel of nog meer lessen te kunnen geven. Want wat is nou mooier dan van je passie je werk te maken?

Leukste moment van jou als leraar?

Lastig om te zeggen wat ik nou het leukste van mezelf vond tijdens de opleiding. Als ik de andere deelnemers mag geloven, was dit tijdens mijn lesbeurt. Ik probeerde uit te leggen dat ik vier bochten voor ging skiën, met twee bochten slecht en twee bochten goed. Deze uitleg was blijkbaar zo enthousiast dat ik mijn vingers ging gebruiken als gebaren. Dit valt natuurlijk niet uit te leggen op papier maar we hebben erom gelachen.

Wil je nog iets kwijt?

Doordat ik de opleiding zo leerzaam en leuk vond, heb ik mij gelijk ingeschreven voor de 4.2-opleiding in maart. Tot die tijd nog even trainen en dan gaan we er weer tegen aan!

Bedankt NSkiV voor weer de toffe week!

Wil jij dit ook ervaren?

Er staan nog een aantal NSkiV-opleidingen op de planning en volgend seizoen gaan we weer vol gas van start. Heb jij net als Noortje een oude oppas die je enthousiasmeert om ski- of snowboardleraar te worden, heb je veel ambitie of wil je gewoon eens ervaren of het iets voor jou is? Kijk dan op de opleidingen pagina en bij vragen kun je altijd mailen naar opleidingen@wintersport.nl.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues