Ruim 160 deelnemers strijden om de laatste seriepunten voor de Kids Cup en NSkiV Cup

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Afgelopen zondag vonden de laatste seriewedstrijden van de Kids Cup en NSkiV Cup plaats. Bijna 170 deelnemers reisden af naar SnowWorld Zoetermeer om de laatste punten voor de serie binnen te halen. In bijna geen enkele categorie was de strijd al bepaald, dus we wisten van tevoren dat het een spannende strijd zou worden. En dat werd het! In een uitdagende slalom moesten de skiërs hard aan het werk om twee goede runs neer te zetten. Benieuwd wie uiteindelijk de meeste seriepunten binnen hadden gehaald?

Moeilijke slalom om de serie mee af te sluiten

Na een lang seizoen werden de deelnemers nog even goed op de proef gesteld. Voor de laatste seriewedstrijd werd een lastige slalom gestoken, die veel van de skiërs vroeg. Met name het laatste deel was technisch lastig te skiën. Dit leverde niet alleen een uitdaging voor de deelnemers op, maar ook een spannende wedstrijd voor het publiek om naar te kijken. De skiërs lieten verschillende spectaculaire acties en reddingen zien en de meesten wisten twee tijden neer te zetten. Door het format, waarbij de twee runs direct achter elkaar geskied werden zonder pauze en omsteken tussendoor, mocht iedereen twee runs skiën, ook degene die in de eerste run gediskwalificeerd of niet gefinisht waren. Het was een spannende afsluiting van de serie met in sommige categorieën nog een kleine inhaalrace in de seriepunten!

Soepele wedstrijd dankzij het harde werk van de vrijwilligers

Ook voor deze wedstrijd werd de hulp ingeschakeld van veel vrijwilligers. Dankzij de vele handjes kon er snel gehandeld worden wanneer er een paal los kwam of brak. Hierdoor werd het een soepele en snelle wedstrijd. Namens de Nederlandse Ski Vereniging willen we dan ook graag alle vrijwilligers die op de piste en achter de schermen hebben geholpen onwijs bedanken! Zonder vrijwilligers kunnen we geen wedstrijden organiseren, dus we zijn blij met jullie!

Felicitaties aan de winnaars van de laatste wedstrijd

Namens de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we de winnaars van de laatste seriewedstrijd van dit seizoen: Mare Wegdam (U8-D), Zjuul van der Velden (U8-H), Anique de Looper (U10-D), Mats Appelboom (U10-H), Pam Kalbfleisch (U12-D), Siebe van Velthoven (U12-H), Lotte Dekker (U14-D), Luca van Kuik (U14-H), Sophie Dekker (U16-D), Nick van Kuik (U16-H), Sterre van den Berg (JSM-D) en Laurens Kalf (JSM-H).

Dit zijn de seriewinnaars van de Kids Cup en NSkiV Cup 2023/2024

Bij elke seriewedstrijd van de Kids Cup en NSkiV Cup zijn punten te verdienen. Degene die wint krijgt 25 punten, de tweede plaats 20, derde plaats 15 etc. De exacte puntenverdeling is te vinden in het reglement alpineskiën. De skiërs die over het hele seizoen de meeste punten hebben behaald, worden overall-winnaar van de Kids Cup of NSkiV Cup in hun categorie.

De overall-winnaars van dit seizoen zijn: Mare Wegdam (U8-D), Zjuul van der Velden én Djeavley Reedijk (U8-H), Puk Ouwerkerk (U10-D), Mats Appelboom (U10-H), Pam Kalbfleisch (U12-D), Siebe van Velthoven (U12-H), Bo van Dijk (U14-D), Jesse Jaspers (U14-H), Anouk van Maren (U16-D), Thijn Prummel (U16-H), Charlotte Fenijn (JSM-D) en Silvan Tukker (JSM-H).

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues