Zet het aanbod van jouw organisatie op Sneeuwstart!


Sneeuwstart is hét online boekingsplatform voor de start van de wintersporter in Nederland. Hier vindt de Nederlandse wintersporter al het wintersportaanbod in Nederland op één plek. Dit is voor iedereen die wil starten met wintersport, technisch beter wil worden of wil ontdekken wat er nog meer mogelijk is. Alle organisaties die zijn aangesloten bij de NSkiV kunnen zich gratis aanmelden bij Sneeuwstart. Een eenvoudige stap om de Nederlandse wintersporter kennis te laten maken met de organisatie en haar wintersportaanbod. Nederland zit bomvol wintersportaanbod en dat moeten we wintersporter laten weten, want wintersport begint in Nederland!

Waarom Sneeuwstart?

Sneeuwstart is het begin van een wintersportervaring of het begin van een wintersportweek in de bergen. Veel Nederlanders denken dat wintersport alleen maar in het buitenland kan, maar Nederland heeft heel veel mooi aanbod! Met Sneeuwstart bundelen we dit aanbod voor de wintersporter, zodat ze weten hoe groot het wintersportaanbod in Nederland is en waar ze heen kunnen.

Sneeuwstart: de start van jouw wintersport

We onderscheiden twee wintersporters die starten aan de wintersport. Enerzijds hebben we de beginnende wintersporter die een nieuwe sport gaat ontdekken en anderzijds hebben we de wintersporter die aan het begin van de vakantie staat.

Een nieuwe wintersport ontdekken

Beginnen met een nieuwe wintersport? Dat kan heel goed in Nederland! Maar waar begin je met telemarken, langlaufen of snowboarden? Of als je aangepast wilt wintersporten? Sneeuwstart wijst je de weg!

De start van de wintersportvakantie

Iedere winter gaan er ruim een miljoen Nederlanders op wintersport. De één een week, de ander meerdere weken. Uit onderzoek blijkt dat veel van de skiërs op de piste een gebrek aan ervaring hebben. Het is daarom belangrijk dat zij weten hoe ze zich goed en veilig kunnen voorbereiden op deze week in de sneeuw. Op Sneeuwstart vinden zij aanbod om hun techniek te verbeteren en ook om hun conditie en kracht op te bouwen, zodat ze veilig en gecontroleerd kunnen genieten van een week in de bergen. Want ook als je al een jaren op wintersport gaat, kan het nooit kwaad om weer even in een paar lessen je techniek bij te schaven.

Doe ook je voordeel met Sneeuwstart

Iedere aangesloten organisatie kan zich gratis aanmelden bij Sneeuwstart. Dit heeft meerdere voordelen:

  • Maak gebruik van een boekingssysteem met veel geautomatiseerde opties zoals boeken, betalen, mailflow-opvolging, bevestigingen, etc.
  • Profiteer van landelijke promotie. Het Sneeuwstart-platform wordt in aanloop van het seizoen gepromoot via de Wintersport begint in Nederland-campagne op social media, bij partners en via verschillende acties.
  • Ga mee in de veranderende digitaliserende (sport)maatschappij.
  • Je houdt de controle over lessen. Als organisatie bepaal je zelf wanneer een les of cursus doorgaat, wanneer die plaatsvinden en wat de minimale en maximale groepsgrootte is.

Waarom jouw organisatie aanmelden op Sneeuwstart?

Door jouw organisatie aan te melden op Sneeuwstart word je nog beter vindbaar voor de Nederlander die start met wintersport in Nederland. Zeker wanneer de ‘Wintersport begint in Nederland’-campagne voor het volgende seizoen van start gaat, wil je daarbij zijn. We zullen actief aan de slag gaan om iedereen die geïnteresseerd is in wintersport een passend aanbod te bieden. Veel Nederlanders zijn niet bekend met wintersportmogelijkheden in Nederland. Door hen kennis te laten maken met Sneeuwstart, weten ze wat er in de buurt te vinden is en kunnen ze gemakkelijk jouw pagina vinden. Dit vergroot voor de organisatie niet alleen het aantal klanten of leden dat al jaarlijks langskomt, maar spreekt ook een nieuwe doelgroep aan die nog niet wist dat jullie bestonden of dat het aanbod interessant is.

Wat voor aanbod zet je op Sneeuwstart?

Is jouw aanbod interessant voor de wintersporter, deel het dan op Sneeuwstart! Al het wintersportaanbod in Nederland kun je gratis online zetten. Zowel voor skiën, snowboarden, langlaufen, rolskiën, telemarken, aangepast wintersport en sneeuwfit, eigenlijk alle wintersportactiviteiten waar klanten en leden aan kunnen deelnemen. Wintersporters kunnen filteren op sport, locatie, afstand, enzovoort, zodat ze gericht kunnen zoeken naar aanbod dat aan hun wensen voldoen. Denk daarbij aan:

  • Proeflessen
  • Lessenreeksen
  • Activiteiten zoals clinics
  • Evenementen die aansluiten bij de start van wintersport

Zet jouw organisatie op Sneeuwstart

Wil jij je als organisatie aanmelden op Sneeuwstart? Stuur dan een e-mail naar sport@wintersport.nl en wij voegen je toe. Vervolgens kun je jouw aanbod in een paar stappen online zetten.

Hoe zet je aanbod op Sneeuwstart?

Het aanbod online zetten doe je in drie simpele stappen:

  1. Maak een Sportprofiel aan voor jouw organisatie.
  2. Je komt vervolgens automatisch uit bij Clubbase. Daar voer jouw clubgegevens in.
  3. Zet het aanbod online door in Clubbase de vijf stappen onder ‘aanbod’ te doorlopen.

In het screenshot hierboven staat het aanbod van Langlaufvereniging Bedaf al weergegeven. Ook jouw aanbod kun je hier tussen zetten!

Hoe werkt het met de betaling?

Er zijn geen kosten verbonden aan het meedoen met Sneeuwstart. De betalingen van het aanbod op Sneeuwstart verlopen via Mollie en worden direct na de boeking uitgekeerd aan de betreffende vereniging of organisatie. Deelnemers kunnen hun geboekte les(sen) betalen via IDEAL of CreditCard. De transactiekosten komen voor rekening van de wintersporter.

Vragen?

Heb je verder vragen, stel ze gerust door een mail te sturen naar sport@wintersport.nl.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues