Vijfde en zesde plek voor Demi van Griensven bij JWK Park & Pipe in Livigno


Afgelopen week vonden de jeugd wereldkampioenschappen Park & Pipe plaats in het Italiaanse Livigno. De beste freestyle snowboarders en skiërs uit de jeugd verzamelden zich om het seizoen met een hoogtepunt af te sluiten. Namens Nederland waren snowboardsters Demi van Griensven en Sam van Lieshout en skiester Zoë van Essen aanwezig. In uitdagende omstandigheden wist Demi zowel op de Big Air als op de Slopestyle een goed resultaat neer te zetten.

Zesde plek voor Demi op de slopestyle

Het was een pittige editie van de JWK voor de deelnemers. In eerste instantie zag het er goed uit met in elk geval voldoende sneeuw, maar het weer zat toch flink tegen. Een langdurige storm met veel wind en nog meer sneeuw zorgde voor uitdagende omstandigheden tijdens de wedstrijden. Als eerste onderdeel stond de slopestyle op de agenda. En direct stelden de weergoden de organisatie op de proef. Uiteindelijk lukte het om de kwalificaties voor de dames af te ronden, die voor de heren moest twee dagen worden opgeschoven. Demi wist in de kwalificatie als achtste te eindigen en daarmee haar plek in de finals veilig te stellen.

Twee dagen later, na de kwalificaties voor de heren, stonden de finals op de planning. Ook hier zorgde de weersomstandigheden voor een extra uitdaging. Het waaide flink, het sneeuwde en ook het zicht was verre van optimaal. Desondanks wist Demi het hoofd koel te houden en zich aan te passen aan de uitdagende situatie. Met haar tweede run haalde ze genoeg punten binnen voor een zesde plek en pakte hiermee een mooi eerste resultaat op de JWK 2024!

Uitdagende omstandigheden bij de Big Air: vijfde plek voor Demi

De omstandigheden bij de slopestyle-wedstrijden vormden al een uitdaging, voor de Big Air deed Moeder Natuur er nog een schepje bovenop. Met een flinke storm, sneeuw en weinig zicht werd het een waar hoofdpijndossier voor de organisatie van de JWK in Livigno. Uiteindelijk hebben ze zowel de ski-kwalificaties als de finals op de Big Air voor de mannen af moeten lasten, voor de dames gingen alleen de kwalificaties door. Bij de snowboarders werden ook de finals afgelast. Dat betekende dat het resultaat in de kwalificaties telt als eindresultaat van de wedstrijd.

Ook hier wist Demi te laten zien dat ze met de weersomstandigheden om kon gaan. Meteen in haar eerste run wist ze al een hoge score te pakken en stond ze zelfs derde. Na de tweede run wist ze deze score niet te verbeteren en moest ze toch nog twee snowboardsters voor laten gaan. Maar een vijfde plek is een mooi resultaat, zeker in deze omstandigheden!

Sam en Zoë helaas te kort voor de finals

Ook Sam van Lieshout en Zoë van Essen stonden in Livigno aan de start. Zij deden aan zowel de slopestyle, als aan de big air mee, maar wisten helaas niet genoeg punten te behalen om met de finals mee te mogen doen. Desondanks was het een leerzaam toernooi voor deze jonge talenten!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues