Ongekend spannende dag bij de N(J)K alpineskiën baan: dit zijn de Nederlands kampioenen van 2024

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Wauw! Wat een topprestaties van de alpineskiërs zondag tijdens de Nederlandse (jeugd)kampioenschappen baan 2024 op Skipiste Nieuwegein. Enthousiasme ging gepaard met fanatisme en dat leverde een strijdlustig N(J)K op! Het was sowieso groot feest bij Skipiste Nieuwegein, want dit seizoen bestaat Skipiste Nieuwegein dertig jaar! Dat werd gevierd met mooie evenementen rondom de skipiste, een goede catering en natuurlijk het N(J)K als kers op de taart. We kunnen niet anders zeggen dan: wat een topdag!

Enthousiaste aanmoedigingen bij de SnowStar baan 2024

De dag begon vroeg met de SnowStar baan, de wedstrijd voor alle deelnemers onder de twaalf jaar. Het was een flinke groep, maar liefst 86 Snowstars begonnen om 8:15 uur met hun eerste ronde inskiën. Vervolgens werden de stubbies en schansen in de baan gezet en mochten de deelnemers een oefenrun maken. Al snel werd duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Daarna kregen ze drie pogingen, waarbij de twee beste runs werden opgeteld voor de eindscore. Hierdoor hadden ze wat speelruimte, maar deelnemers werden wel uitgedaagd om hun beste technische skills te laten zien. Vooral de scherpe bochten in het parcours zorgde voor een uitdaging. Dit zorgde voor extra spanning en dat was duidelijk voelbaar aan de zijlijn. Ouders en vrienden moedigden gespannen aan, waardoor er een enthousiaste sfeer ontstond. De Snowstars hebben zich laten zien, stuk voor stuk toppers!

Gefeliciteerd SnowStar-winnaars

We willen in het bijzonder de winnaars feliciteren met het veroveren van de eerste plek: Peppe Vrooman (U8-D), Thijs Stekelenburg (U8-H), Luna Mutsaers (U10-D), Jack Dubbelman (U10-H), Isabel Hoekstra (U12-D) en Finnley Hanhart (U12-H). Heel goed gedaan!

Wedstrijd twee van de dag: het NJK U12

De stubbies werden omgestoken voor de eerste run van het NJK U12 en daarmee begon de strijd. Het NJK en NK staan bekend om het feit dat elke run meetelt voor de uiteindelijke score. Met twee runs voor de boeg, moesten de skiërs continu gefocust blijven en dat waren ze!

De meisjes maakten het wel erg spannend

Bij de jongens was het Javi van den Adel die de winst pakte, met Finnley Hanhart en Silas Spitsbaard op de tweede en derde plaats. Bij de meisjes was het een spannende strijd voor de eerste plek, waar Sophie Hulsker uiteindelijk op de hoogste trede van podium stond met een voorsprong van tweehonderdste op de nummer twee. Daarmee eindigde Jacky Verweij net op de tweede plek, op de voet gevolgd door Sophie Bekkers. Van harte gefeliciteerd met jullie prestaties!

Luna Verwijst en Pepijn Sanders grijpen naar de Nederlandse jeugdtitels

Wat een geweldige prestatie van die twee, die in het sterke deelnemersveld de snelste tijd neer wisten te zetten! Gedurende het afgelopen seizoen hebben ze allebei al indrukwekkende resultaten behaald en dit laat opnieuw zien hoe sterk Luna en Pepijn zijn. Pepijn stond al meerdere keren op het podium, behaalde al de derde plek op het NJK in Maria Alm en de eerste plek op de vierde NSkiV Cup in het baancircuit. Luna stond afgelopen zondag maar liefst vier keer op het podium: ze was de snelste in de U14-categorie, pakte de Nederlandse jeugdtitel en was later bij het NK derde overall en nog eens tweede in de U18-categorie. Die kan ze toevoegen aan het de flinke lijst van podiumplekken dit seizoen. Van harte gefeliciteerd allebei!

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Spannende strijd op het NJK

De U16- en U14-categorieën startten samen in één groep. Bij de NJK baan voor meisjes was het Luna Verwijst die twee uitstekende runs neerzette en daarmee het goud veiligstelde, gevolgd door Fayeline Schyfsma en Ilora Schouten, die ook in twee sterke runs naar beneden kwamen. Bij de jongens werd het een zenuwslopende strijd. Pepijn Sanders pakte de jeugdtitel met beide runs geklokt op exact dezelfde tijd. Jop Pelgrim zette een ongelooflijk snelle tijd neer in de tweede run en eindigde slechts tweehonderdste van een seconde achter de kampioen. Maximilian Eschgfaller behaalde het brons. De snelste drie meisjes en jongens kregen de kans om deel te nemen aan het NK, wat een uitstekende gelegenheid was om te ervaren hoe het is om te concurreren in dat sterke deelnemersveld!

Felicitaties aan de winnaars NJK U14 en NJK U16

Luna is nog onder 14 jaar en daarmee greep zij ook in die categorie de winst, heel knap! Ilora Schouten greep het zilver en Lotus Muntjewerf het brons. Bij de jongens werd Maximilian Eschgfaller eerste, gevolgd door Tibbe Pelgrim en Krijn Kramer. Ook de winnaars in de U16-categorie mogen we natuurlijk niet vergeten. Bij de meisjes greep Fayeline Schyfsma hier het goud, gevolgd door Amber Daatselaar op een tweede plek en Joya Kalsbeek als derde. Bij de jongens was het Pepijn Sanders die bij de U16 die met een verschil van tweehonderdste van een seconde. Jop Pelgrim werd tweede en Sven Reddering ging met brons naar huis. Goed gedaan allemaal!

Indy van Zijl en Sander van de Reep winnen het NK baan 2024

Deze twee toppers hebben zich meer dan bewezen op de baan! Na een sterke eerste run van Indy van Zijl en Sander van de Reep leek het even gesneden koek, hoewel zij ook als geen ander weten dat je beide runs moet presteren. Indy was ook in de tweede run de snelste en daarmee versterkte zij haar voorsprong op de nummer twee. Bij de heren werd het even heel spannend. Tim Adrichem zette een snellere tweede run neer dan Sander, maar met een verschil van driehonderdste van een seconde wist Sander toch de titel te grijpen. Van harte gefeliciteerd met deze mooie titel: Nederlands kampioen baan 2024! Deze is meer dan verdiend!

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

De jeugd bewijst zich op het NK

Hoewel de winnaars van de NK hierboven al zijn besproken, stonden zij niet alleen op het podium. Achter Indy van Zijl eindigden Fayeline Schyfsma als tweede en Luna Verwijst als derde, beiden doorgestroomd vanuit de NJK eerder die dag. Tim Adrichem werd bij de heren tweede en Thijn Slokker derde achter Sander van de Reep. Ook in de categorie onder 18 is er gestreden. Jop, Fayeline, Luna, Ilora, Milan en Pepijn mochten als jeugd deelnemen in het grote deelnemersveld van het NK. Jop en Fayline werden eerste in de U18-categorie, super gedaan! Willem Gokemeijer werd tweede in de U18-heren categorie en Maximilian Eschgfaller, die uit de U14 kwam, werd derde. Bij de dames was het Luna Verwijst die tweede werd bij de U18 en Nienke Dost werd derde. Gefeliciteerd toppers!

Daarnaast toonde Laurens de Jong echt sportmanschap door zichzelf te diskwalificeren. De poortwachters hadden zijn fout niet opgemerkt, waardoor hij op het podium zou zijn geëindigd als hij dit niet had gemeld. Bedankt voor je sportiviteit Laurens, dat siert je!

Piekfijne organisatie door Skipiste Nieuwegein

Skipiste Nieuwegein heeft echt bewezen dat ze een topteam hebben! De organisatie liep op rolletjes; het tijdsschema werd strak aangehouden, de catering was uitstekend verzorgd en ook alle activiteiten rondom de piste waren een succes. We willen jullie en alle vrijwilligers die de Nederlandse (jeugd)kampioenschappen en de SnowStar mogelijk hebben gemaakt ontzettend bedanken!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues