Nederlands jeugdkampioenen slalom 2024: Thijn Prummel en Anouk van Maren

Remco van den Berg (247 sportphoto)

Het was een fantastische dag voor het Nederlands jeugdkampioenschap slalom! Afgelopen nacht heeft het gevroren, waardoor de piste er vanochtend goed bij lag. Gedurende de dag steeg de temperatuur en heeft het pisteteam hard gewerkt om de goede omstandigheden te handhaven. Maar eerlijk is eerlijk, het zonnetje dat gedurende de dag scheen was niet verkeerd. Onder deze omstandigheden hebben alle Nederlandse atleten enorm hard gewerkt en zijn er twee toppers gekroond tot Nederlands jeugdkampioen slalom van 2024.

Nederlands jeugdkampioenen slalom 2024: Thijn Prummel en Anouk van Maren

Gefeliciteerd met het behalen van de Nederlandse jeugdtitels slalom 2024! Onder een stralende zon waren jullie de snelste van de dag. Beide skiërs wisten in deze uitdagende omstandigheden twee goede runs neer te zetten en hebben daarmee die velbegeerde titels binnen gehaald. Ondanks dat Anouk zei dat ze veilig racete, was dat niet te merken aan de tijden die achter haar naam stonden. En ook Thijn stelde door een sterke eerste run zijn plek als jeugdkampioen veilig. Super gedaan beiden!


Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

U12-jongens zetten snelle tijden neer in de tweede run

De U12-categorie skiede door de stubbies en het werd nog een spannende race bij de jongens. Uiteindelijk ging Siebe van Velthoven er met de eerste prijs vandoor, op de voet gevolgd door Noah Crommentuijn met een zeer snelle tweede run. Mats Mulders veroverde de derde plek door een indrukwekkende prestatie neer te zetten in de tweede run. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestaties!

Mooie prestaties voor de U12-meisjes

De U12-meisjes leverden ook uitstekende prestaties. Pam Kalbfleisch veroverde de eerste plaats met een uitstekende eerste run en een tweede tijd in de tweede run. Beide tijden opgeteld leverde haar een eerste plek op. Olivia van den Bosch behaalde de tweede plaats, maar wist wel de snelste tijd neer te zetten in de tweede run. De derde plaats werd ingenomen door Caro te Grotenhuis. Van harte gefeliciteerd meiden!


Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Contistente prestaties bij de U14-jongens

De prestaties van de U14-jongens bleven constant, wat een prachtige prestatie is. Maximilian Eschgfaller behaalde de eerste plaats, gevolgd door Pijke Hirschfeld op de tweede plaats en Bodi Hendrix op de derde plaats. Uitstekend werk, gefeliciteerd!

Ook de U14-meisjes zetten constante runs neer

Net als bij de jongens, waren de uitslagen van de U14-meiden hetzelfde in de eerste run als in de tweede run. Bo van Dijk pakte de eerste plek met twee snelle runs. Luna Verwijst nam de tweede plek mee en Lotte Dekker pakte de derde plek.


Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Een spannende wedstrijd voor de U16-heren

Bij de U16-heren was het spannend. Thijn Prummel zette een sterke eerste run neer en dat was genoeg om de eerste plek binnen te halen. Stephan van Daalen scherpte zijn eerste run aan in de tweede run en pakte met slecht 0,27 seconde achterstand van Thijn de tweede plek. Pepijn Sanders schoof met een sterke tweede run op naar de derde plek. Mooi werk jongens, gefeliciteerd!

Stevige eerste en tweede plaats bij de U16-dames; de derde plaats was een strijd

Prachtige prestaties van de meiden! De eerste twee plaatsen waren al stevig verankerd na de eerste run, hoewel ze uiteraard nog wel de tweede run moesten finishen. Dat lukte met succes! De strijd om de derde plaats was intens. Uiteindelijk was het Lara Eindhoven die er met de derde plaats vandoor ging! Gefeliciteerd allemaal!


Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Lees hier alle resultaten van de FIS NC Dutch Open slalom / Nederlands kampioenschap slalom 2024

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues