Nederlands kampioenen slalom 2024: Jurre Jeurissen en Kiara Derks

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Knappe prestaties onder deze zeker niet eenvoudige omstandigheden! Vandaag stonden de Nederlandse atleten voor een uitdaging. Het was een flinke opgave om twee solide runs neer te zetten, wat resulteerde in een heel spannende strijd. De dag begon met veel regen, warme temperaturen, mist en sneeuw bovenaan de piste. Dit betekende dat het pisteteam hard moest werken om de piste in optimale conditie te krijgen en te houden. Dankzij hun inspanningen konden beide runs succesvol worden afgerond met mooie Nederlandse titels als resultaat!

Nederlands kampioenen slalom 2024: Jurre Jeurissen en Kiara Derks

Gefeliciteerd met het behalen van de Nederlandse titels slalom 2024! Wat een indrukwekkende prestatie om beide titels te prolongeren, vooral gezien de uitdagende condities. De combinatie van een agressieve piste en het wisselende weer zorgden ervoor dat de skiërs voor een grote uitdaging stonden… Ondanks deze moeilijke omstandigheden hebben de atleten zich staande weten te houden en zijn ze blijven strijden. En dat harde werk wordt beloond met een prachtige titel!


Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Felle strijd voor het Nederlandse herenpodium

De strijd bij de heren was allesbehalve beslist. In de eerste run zat Nick Zondag slechts vierhonderdste van een seconde achter Jurre Jeurissen. Jayden Zingel stond op de derde plek, gevolgd door Laurens Kalf en Jan Peter Zaagsma. Het verschil tussen de posities was minimaal, waardoor de tweede run cruciaal werd. Onder luid gejuich van de toeschouwers wist Jurre Jeurissen uiteindelijk afstand te nemen en de eerste plaats veilig te stellen, terwijl Nick Zondag knap standhield op de tweede plek en Laurens Kalf naar de derde plek klom. Van harte gefeliciteerd!

Spannende en stabiele strijd op het Nederlandse damespodium

Tijdens de eerste run toonde Kiara Derks haar klasse door haar stevige eerste positie vast te houden in de tweede run. Een indrukwekkende prestatie! Zij werd uiteindelijk zesde in de FIS NC Dutch Open. Noa Blok bevond zich na de eerste run op de tweede plaats en wist haar runs stabiel te houden, waardoor ze de tweede plek veroverde. De strijd om de derde plek was bijzonder spannend. Uiteindelijk was het de debuterende Anna Konijn die met het brons naar huis ging. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Mooi debuut van Nederlandse U18-heren

Laurens Kalf, Casper Bartels en Jayden Zingel maakten hun debuut bij de FIS-wedstrijden en bewezen meteen dat ze op dit niveau thuishoren. Op het Nederlandse U18 podium veroverde Laurens Kalf de eerste plaats, Casper Bartels de tweede plaats en eindigde Jayden Zingel knap als derde. Van harte gefeliciteerd met jullie prestatie!

Getalenteerde Nederlandse U18-dames op het podium

Ook bij de dames lieten veel nieuwe Nederlandse talenten van zich horen tijdens de FIS-wedstrijden, wat resulteerde in een mooi U18-podium. Anna Konijn, vorig jaar nog winnares van de Nederlandse jeugdtitel, veroverde nu de eerste plaats in de U18-categorie. Marit Luttekes eindigde als tweede en Mirte Troost maakte haar achttiende verjaardag extra speciaal door op die dag de derde plek te bemachtigen. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige prestaties dames!


Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Lees hier alle resultaten van de FIS NC Dutch Open slalom / Nederlands kampioenschap slalom 2024

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues