De Nederlandse (jeugd)kampioenschappen alpineskiën bijna van start


Yes, het is weer zo ver: De Nederlandse (jeugd)kampioenschappen staan op het punt te beginnen! Hoewel het er dit jaar iets anders uitziet dan vorig jaar, met warme temperaturen en regenachtige dagen zoals vandaag. Dit maakt dat het uitdagende omstandigheden zijn waar we helaas niets aan kunnen veranderen en daarom hebben we moeten schakelen. Want natuurlijk gaan we opzoek naar mogelijkheden om een haalbaar wedstrijdprogramma op te stellen.

Houd ons Instagram verhaal in de gaten voor alle live-updates!

Dinsdag: FIS NC Dutch Open Slalom/Nederlandse kampioenschappen slalom

Dinsdag gaan we van start met de FIS slalom, wat ook meteen het Nederlands kampioenschap is. In plaats van dat de wedstrijd plaatsvindt op de Natrun, is er gekozen om de wedstrijd op de Hinterreit te organiseren. Deze ligt er beter bij en de kans op een veilige en eerlijke wedstrijd is hier het grootst. Hier gaan 120 skiërs de strijd met elkaar aan, afkomstig uit zestien verschillende landen over de hele wereld, waaronder Nieuw-zeeland, Argentinië en Japan.

Ook voor de Nederlandse titels belooft het spannend te worden, met 27 deelnemers bij de heren en 17 deelnemers bij de dames. Onder hen bevinden zich de Nederlands kampioenen van vorig jaar, Kiara Derks en Jurre Jeurissen. Ook andere bekende namen, waaronder Noa Rabou, Christopher Dijksman, Noa Blok, Ties de Jonge en Aleix Linse nemen deel aan de wedstrijd. Het zal dus een leuke strijd om de Nederlandse slalomtitels worden.

Gisteren is er niet geskied op de Hinterreit en vandaag worden alle voorbereidingen getroffen om er een goede wedstrijd van te kunnen maken. Wij zijn er klaar voor: laat de wedstrijd maar beginnen!

Woensdag: Nederlandse jeugdkampioenschappen slalom

Met de weersvoorspellingen van vandaag lijkt het erop dat het vanaf woensdag wat kouder zal worden, wat gunstig is voor de Nederlandse jeugdkampioenschappen slalom. Na overleg met de lokale partijen is ervoor gekozen om de NJK slalom naar woensdag te verplaatsen en ook deze op de Hinterreit te laten plaatsvinden.

Vorig jaar hebben Anna Konijn en Laurens Kalf de Nederlandse jeugdtitels veroverd. Aangezien zij dit jaar niet meedoen, zullen de titels voor 2024 sowieso naar andere deelnemers gaan. Een sterke kanshebber bij de dames is Anouk van Maren, die vorig jaar eerste werd op de reuzenslalom en dit seizoen goed presteert. In andere leeftijdscategorieën hebben Lotte Dekker (U12-D), Siebe van Velthoven (U12-H), Esmee Scheltema (U14-D) en Mack Brinke (U14-H) vorig jaar de eerste plaats behaald. Zij zijn er natuurlijk op gebrand om hun titel te verdedigen. Met alle mogelijkheden open, is het uiteindelijk de prestatie van twee goede runs die het verschil zal maken. Het belooft een spannende wedstrijd te worden!

Verloop van de rest van de week

De huidige omstandigheden vragen een hoop flexibiliteit en creativiteit van de organisatie en deelnemers. Zodra we meer weten over de overige wedstrijden, laten we dat weten.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues