Voorjaarsvakantie vol wedstrijden begonnen met twee goede puntenwedstrijden

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Iedere winter staan er in de voorjaarsvakantie verschillende wedstrijden gepland. In de eerste week mogen de racers zich bewijzen bij twee puntenwedstrijden, de tweede week staat in het teken van de Nederlandse kampioenschappen. Ondanks de hoge temperaturen is het de clubs gelukt om twee goede races te organiseren. Op 14 februari organiseerden Ski Racing Heemskerk en IPCO Skiracing de Valentijn Cup en op 16 februari werd de Marcel Jager Memorial Cup georganiseerd door Snowsports Academy Racing. Het was een goede start van de voorjaarsvakantie, op naar de Nederlandse kampioenschappen!

Valentijn Cup op de Reiteralm: reuzenslalomwedstrijd in een heerlijk zonnetje

Het was aan Ski Racing Heemskerk en IPCO Skiracing om de eerste wedstrijd van deze voorjaarsvakantie te organiseren. Dit deden ze op de Reiteralm. Ondanks de hoge temperaturen, lag de piste er top bij en bleef hij de hele wedstrijd goed. Het was nog even een klus om voldoende vrijwilligers te vinden, omdat veel mensen nog niet in Oostenrijk waren. Gelukkig is het uiteindelijk gelukt om een goed team samen te stellen en een vlekkeloze wedstrijd te organiseren. De organisatie had het finishgebied en de nabijgelegen berghut aangekleed in het thema met rode hartjesballonnen, zoals het natuurlijk hoort bij een Valentijn Cup. Het was een mooie dag op de Reiteralm en een goed begin van de voorjaarsvakantie.

Felicitaties aan de winnaars

Namens Ski Racing Heemskerk, IPCO Skiracing en de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we de winnaars van de Valentijn Cup: Mare Wegdam (U8-D), Naut Baerends (U8-H), Lisanne Gooijer (U10-D), Benjamin Schotanus (U10-H), Pam Kalbfleisch (U12-D), Siebe van Velthoven (U12-H), Bo van Dijk (U14-D), Thomas Jaspers (U14-H), Sophie Dekker (U16-D), Thijn Prummel (U16-H), Anna Konijn (JSM-D) en Daen Bruin (JSM-H).

Marcel Jager Memorial Cup ter nagedachtenis van Marcel Jager, die zich jarenlang heeft ingezet voor de skisport in Nederland

De tweede wedstrijd van de voorjaarsvakantie en de laatste wedstrijd voor de N(J)K alpineskiën was de Marcel Jager Memorial Cup. Snowsports Academy Racing organiseerde deze wedstrijd ter nagedachtenis van Marcel Jager. Marcel heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger voor de skiclub en voor de Nederlandse Ski Verenging. De omstandigheden vroegen een beetje creativiteit van de organisatie, maar uiteindelijk is het gelukt om de piste goed te krijgen voor de wedstrijd. Met veel zout en hard werken organiseerde SAR een goede race met een groot deelnemersveld. De dertig vrijwilligers achter de schermen en op de piste zorgden er samen voor dat de wedstrijd goed verliep. Na afloop reikte Myrthe Jager, dochter van Marcel, de prijzen uit aan de winnaars. Het was een mooie dag voor de eerste Marcel Jager Memorial Cup.

Felicitaties aan de winnaars

Namens Snowsports Academy Racing en de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we graag de winnaars van de Marcel Jager Memorial Cup: Mare Wegdam (U8-D), Djeavley Reedijk (U8-H), Puk Ouwerkerk (U10-D), Benjamin Schotanus (U10-H), Pam Kalbfleisch (U12-D), Siebe van Velthoven (U12-H), Luna Verwijst (U14-D), Luca van Kuik (U14-H), Lara Eindhoven (U16-D), Thijn Prummel (U16-H), Sterre van den Berg (JSM-D) en Nick Zondag (JSM-H).

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Aangepast programma voor de Nederlandse (jeugd)kampioenschappen

De volgende wedstrijden op het programma zijn de Nederlandse (jeugd)kampioenschappen. De huidige condities, hoge temperaturen en veel regen zorgen ervoor dat we voor uitdagende omstandigheden staan en het programma hebben moeten aanpassen. Helaas kunnen niet alle wedstrijden doorgaan, maar we gaan er alles aan doen om er alsnog een goede wedstrijdweek van te maken. Het aangepaste programma is als volgt:

  • Dinsdag: FIS NC Dutch Open Slalom/Nederlandse kampioenschappen slalom op de Hinterreit
  • Woensdag: Nederlandse jeugdkampioenschappen reuzenslalom
  • Donderdag: Nederlandse jeugdkampioenschappen slalom
  • Vrijdag: Kids Cup en NSkiV Cup wedstrijd 4

Bovenstaand programma is en blijft onder voorbehoud. De omstandigheden vragen van iedereen een hoop flexibiliteit. Zodra er dingen wijzigen, laten we dat zo snel mogelijk weten.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues