In Memoriam: erelid Henk van den Breemen


De Nederlandse Ski Vereniging heeft met leedwezen kennis genomen van het overlijden van ons erelid, voormalig secretaris en voorzitter Henk van den Breemen. In de zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw heeft hij, in een tijd waarin de wintersport sterk groeide, een onmisbare bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van de Nederlandse Ski Vereniging. Mede door zijn inspanningen nam het ledenaantal in die jaren toe van 6.000 naar 45.000, werd een nieuwe bureauorganisatie opgezet en de ledenadministratie geautomatiseerd. Daarnaast kwam er door zijn toedoen meer aandacht voor het langlaufen, een sport die hij actief beoefende.

Henk van den Breemen begon in 1960 aan de opleiding tot Officier der Mariniers, wat de start betekende van een lange militaire carrière. Van den Breemen behoorde tot het Korps Mariniers en werd in 1994 benoemd tot Chef Defensiestaf. Dat is de hoogste militair van de krijgsmacht, tegenwoordig aangeduid als Commandant der Strijdkrachten.

Wij zijn hem zeer dankbaar voor alles wat hij heeft betekend voor onze vereniging. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten.

Het Hoofdbestuur, directie en medewerkers van de Nederlandse Ski Vereniging

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues