Katja en Sam sluiten YOG af op de big air: zevende plek in de finals voor Katja

Katja tijdens een van haar sprongen op de big air. (Beeld: OIS/IOC, ANOC/ Gaspar Nobrega)

Voor de Nederlandse sneeuwsporters zitten de Youth Olympic Games in Zuid-Korea erop. Sam van Lieshout en Katja Dutu kwamen eerder vorige week in actie op de slopestyle en sloten het toernooi af op de big air afgelopen weekend. Sam strandde helaas net aan in de kwalificaties, Katja wist wel een plek in de finals veilig te stellen. Uiteindelijk heeft ze in de finale twee goede runs neergezet en is daarmee op een knappe zevende plek geëindigd.

Achtste en zesde bij de kwalificaties

Het onderdeel big air was het tweede en laatste onderdeel voor Katja en Sam. Ze mochten nog één keer alles geven en gingen er vol voor. Katja wist met een front 7, voor de kenners ;-), genoeg punten te halen voor een plek in de finals. Sam deed een poging met een back 7, maar omdat ze hem kort grabte heeft ze wat punten laten liggen en wist ze zich net niet te kwalificeren voor de finals. Al met al mogen beide snowboardsters terugkijken op een mooi toernooi en een bijzondere ervaring!

Sam voor de laatste keer in actie in Zuid-Korea. (Beeld: OIS/Joel Marklund)

Eerste big air finale ooit voor Katja

Katja wist zich voor het eerst van haar carrière te plaatsen voor de finals van de big air. Een knappe prestatie op zo’n groot toernooi! Ze ging er zonder verwachtingen in. Coach Andrea vertelt: “Ze weet dat ze nog niet de tricks heeft om de toppers te verslaan, dus we gingen er open in. Ze was al heel blij dat ze voor het eerst de finals had gehaald!” Het plan was om twee 7’s te landen en te kijken of er nog een 9 in zat. In de eerste run landde ze haar beste back 720 ooit met voldoende hoogte en een goeie grab. In de tweede run viel ze helaas, maar in de derde run wist ze zich goed te herpakken en landde ze alsnog een mooie front 7. Hiermee zette ze twee goede scores op het bord en sloot ze de Youth Olympic Games af met een zevende plek.

Laatste runs voor Katja! (Beeld: OIS/Simon Bruty)

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues