TeamNLsnow-atleten halen maar liefst vijf World Cup-medailles binnen in SnowWorld Landgraaf


Op donderdag 30 november en vrijdag 1 december werden de Europa Cup en World Cup Banked Slalom parasnowboarden gehouden in SnowWorld Landgraaf. Er stonden maar liefst 96 deelnemers aan de start, niet alleen afkomstig uit Europese landen, maar ook uit onder andere Canada, Brazilië, China en Amerika. De groep vertegenwoordigde in totaal 24 verschillende nationaliteiten. Met zoveel deelnemers uit verschillende landen kon het maar één ding betekenen: twee hele spannende wedstrijddagen!

De banked slalom

De wedstrijddag bestond uit twee wedstrijden: de Europa Cup en de World Cup. De deelnemers reden twee runs, waarbij de snelste tijd telde. Hierdoor kunnen de deelnemers zichzelf uitdagen. Hoewel ze scherp moesten blijven, want zoals Chris Vos, TeamNLsnow-atleet, aangaf: ‘de course is altijd anders, in deze course is bank vier moeilijk’. In totaal waren er twaalf banks die door de shapers goed gevormd waren, waardoor het voor iedereen leuk was om doorheen te rijden. Zowel de beginnende riders als de riders die olympisch goud hebben gewonnen gingen hierop los!

De Europa Cup dag één

Tijd om te beginnen: de baan was geshaped, de deelnemers waren warm en de vrijwilligers stonden klaar! Donderdag startte met de Europa Cup. Aan de Europa Cup deden meerdere Nederlandse riders mee; Zilan Gijsen (LL-1), Tymen Schavemaker (LL-1) en Britt van Gansewinkel (LL-2). Op de eerste dag hebben de Nederlanderse heren geen podiumplekken bemachtigd, maar wel goed gereden! Zilan had helaas twee keer geen tijd neergezet, maar zei hij na dag één; ‘morgen nieuwe kansen!’. Britt haalde een mooie derde plek en kwam daarme op het podium te staan, gefeliciteerd!

De World Cup dag één

Ook aan de World Cup stonden drie Nederlandse deelnemers aan start. De TeamNLsnow-atleten: Dean van Kooij (UP), Chris Vos (LL-1) en Lisa van Bunschoten (LL-2). Alle drie startten ze in verschillende categorieën, met snelle tijden en mooie resultaten. Dean behaalde de vijfde plek, Chris een tweede plek en Lisa sleept de eerste plek in de wacht! Gefeliciteerd en op naar nog zo’n goede dag!

De World Cup dag twee

Op vrijdag werden de Europa Cup en de World Cup omgewisseld; de dag begon direct met de start van de TeamNLsnow-atleten. Ze bereidden zich opnieuw voor op een dag waarin ze alles op alles zouden zetten en dat hebben ze waargemaakt! Dean veroverde een plek op het podium; zijn indrukwekkende tijd leverde hem een welverdiende derde plaats op. Chris behaalde opnieuw de tweede plek, met zijn snelste tijd in de eerste run. Lisa heeft opnieuw alles gegeven en mag, net als op de eerste dag, plaatsnemen op de hoogste trede van het podium! Felicitaties aan alle drie de TeamNLsnow-atleten!

De Europa Cup dag twee

Na de World Cup startte de Europa Cup. Er heerste een goede sfeer met veel enthousiaste deelnemers. Zilan deelt zijn ervaring van de dag: ‘het was een spannende, gezellige en hele mooie wedstrijd! Goed om zoveel nieuwe deelnemers te ontmoeten en onwijs knap hoe sommigen na hun eigen verhaal hier staan, soms al na twee jaar!’. Met een sterke tweede run behaalde Zilan de zesde plek. Tymen viel de tweede run uit, maar door een goede eerste run behaalde hij een dertiende plek. Felicitaties aan Britt, die net als op de eerste dag een derde plek behaalde! Super gereden allemaal!

Dit waren de World Cup en de Europa Cup banked slalom parasnowboarden in SnowWorld Landgraaf 2023. We willen alle vrijwilligers die deze twee wedstrijddagen mogelijk hebben gemaakt ontzettend bedanken!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues