Wedstrijdseizoen alpineskiën afgetrapt met Indoor Lowland Championships 2023

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Yes, nu zijn we echt begonnen met winterseizoen 2023/2024! Achter de schermen werd de afgelopen tijd natuurlijk overal al hard gewerkt, maar nu is het wedstrijdseizoen echt afgetrapt. Op 23 en 24 september stonden de eerste skiwedstrijden van het seizoen op de planning. Tijdens de Indoor Lowland Championships gingen skiërs uit 5 verschillende landen de strijd aan om de Nations Cup. Het waren 2 spannende wedstrijddagen waarbij de verschillen af en toe minimaal waren. Wie er uiteindelijk met de Nations Cup naar huis ging? Je leest het hier!

Eerste skiwedstrijden van seizoen 2023/2024

Net als afgelopen jaren startten we het wedstrijdseizoen alpineskiën met de Indoor Lowland Championships. De Nederlandse skiërs namen het in SnowWorld Landgraaf op tegen deelnemers uit België, Denemarken, Groot-Brittanië en Ierland. Dat de ruim 260 skiërs klaar waren voor het nieuwe seizoen, was wel duidelijk. In sommige categorieën was het verschil tussen een podiumplek of daarbuiten minimaal. Het was een spannende strijd en het publiek zat op het puntje van hun stoel. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen!

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

De winnaar is…

Iedereen was blij dat het nieuwe seizoen weer is begonnen. Dat was te merken op de piste onder de skiërs maar ook onder de toeschouwers in het restaurant. Iedereen moedigde elkaar aan en de deelnemers waren vastberaden om de meeste punten voor de Nations Cup binnen te halen. Afgelopen jaren wist Nederland de Nations Cup te winnen, maar dit jaar maakte Groot-Brittanië een eind aan de winstreeks. Zij wisten veruit de meeste punten binnen te halen en gaan dit jaar naar huis met de Nations Cup. De volledige uitslag vind je op data.wintersport.nl.

Locatie voor de Indoor Lowland Championships 2024 nog onbekend

We hebben de eerste vragen voor de locatie van de Indoor Lowland Championships 2024 al gehad, maar helaas kunnen we die nog niet beantwoorden. De locatie en datum zijn nog onbekend. Zodra we die weten, zullen we die uiteraard communiceren. Even geduld dus nog…

Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen!

Volgende wedstrijd op de kalender

Het wedstrijdseizoen in de sneeuw is dus begonnen, maar ook de baanskiërs komen snel in actie. Komende zaterdag, 30 september, organiseert Skiteam Soesterberg de eerste wedstrijd van het seizoen op de baan. We wensen alle skiërs heel veel succes en geven volgende week een update over hoe de wedstrijd verliep.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues