Op 28 oktober organiseert Shos de praktijkdag leraar aangepast wintersport


Op 28 oktober wordt de praktijkdag leraar aangepast wintersport niveau 2 georganiseerd in SnowWorld Zoetermeer. Of je nou op twee benen, één been of zittend contact maakt met je materiaal en de sneeuw, iedereen wil graag met plezier van de berg naar beneden komen. Hoe mooi is het dat je door het volgen van de opleiding leraar aangepast wintersport niveau 2 kinderen en volwassenen mag begeleiden om dit te ervaren?!

Gekwalificeerde niveau 2 opleiding

Kennis over het veilig en verantwoord opbouwen van een les, het bepalen van het meest geschikte terrein en de omgang met kinderen en volwassenen is voor elke leraar min of meer gelijk, maar een leraar voor de aangepaste wintersporten heeft nét dat extra beetje kennis nodig. Daarom is het zo belangrijk dat er voldoende deskundige leraren zijn die met kwaliteit kunnen begeleiden. In deze opleiding komt de stevige basis als allround begeleider samen met de specialistische kennis en vaardigheden die een deelnemer met een beperking verdient te ontvangen. Deze scholing is waardevol aan het begin van je carrière als aangepast wintersportbegeleider maar ook wanneer het tijd is jouw ervaring op te frissen.

De opleiding voldoet aan de Kwalificatiestructuur Sport (KSS 2017). Dat betekent dat de opleiding tot leraar aangepast wintersport een gewkalificeerde opleiding is. In Nederland streven de sportbonden verenigd in NOC*\NSF naar een professioneel en dus goed opgeleid sportkader. Onderling hebben zij daarom afspraken gemaakt over de te onderscheiden niveaus van het sportkader. Niveaus die aansluiten bij Europese afspraken en door het Nederlandse ministerie van VWS zijn erkend.

Waaruit bestaat de opleiding aangepast wintersport niveau 2?

De opleiding bestaat uit een e-learning, een stage, een praktijdag en een toetsing. De e-learning bestaat deels uit kennis voor een ski- of snowboardleraar en een deel is speciaal toegespitst op aangepast sporten. In je stage mag je een eigen specialisatie kiezen, denk daarbij aan zitskiën of het begeleiden van blinde en slechtziende volwassenen en kinderen. Welke specialisatie jij kiest en interessant vindt is helemaal aan jou. Dat geeft je een stuk vrijheid van eigen invulling. Het toetsingsmoment is met die reden ook op aanvraag, de datum stemmen we gezamenlijk af.

Praktijkdag aangepast wintersport georganiseerd door Shos

De enige verplichte dag in de opleiding aangepast wintersport is de praktijkdag. Goed nieuws, want Shos organiseert op zaterdag 28 oktober de praktijkdag in SnowWorld Zoetermeer van 10.00-16.30 uur.
Lees hier alles over de opleiding en de opleidingsdag en meld je aan!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues