JWK Park & Pipe eindigt met een tiende en elfde plek voor Sam en Demi


De junioren wereldkampioenschappen Park & Pipe in Cardrona, Nieuw-Zeeland zitten erop. Afgelopen weken waren Romy van Vreden, Sam van Lieshout, Demi van Griensven, Katja Dutu en Sam Vermaat op het zuidelijk halfrond om het op te nemen tegen de beste junioren van de wereld. Het programma werd vanwege het weer en een tekort aan sneeuw wat aangepast, maar dat maakte de ervaring er zeker niet minder op. Gisteren vonden de finales op het onderdeel big air plaats als afsluiting van het toernooi. Sam van Lieshout en Demi van Griensven wisten met overtuiging een plek in de finale veilig te stellen en kwamen nog een laatste keer in actie op het JWK. Helaas ging de finale niet zoals gehoopt en moesten de snowboardsters genoegen nemen met een tiende en elfde plek.

Finale big air voor Sam en Demi

Het laatste onderdeel waar de Nederlandse snowboarders aan meededen op het JWK Park & Pipe was de big air. Afgelopen weekend vonden hier de kwalificaties voor plaats, waar ze nog een laatste keer hun uiterste best moesten doen. Het niveau lag hoog en Romy en Katja kwamen dichtbij, maar haalden net te kort punten voor een plek in de finale. Sam Vermaat was 's ochtends tijdens de training hard gevallen, maar besloot toch te starten in de kwalificaties. Helaas viel hij beide sprongen en haalde ook hij de finale niet. Sam van Lieshout en Demi van Griensven haalden wel ruim voldoende punten en plaatsten zich daarmee voor de finale big air. Gisteren mochten ze nog één keer vlammen, maar dat liep voor de dames helaas niet volgens plan. Beiden wisten niet te landen en moesten genoegen nemen met een tiende en elfde plek. Dat was niet waar ze voor gingen, maar toch mogen ze meer dan trots zijn. Ze stonden toch maar mooi tussen de wereldtop van de junioren en hebben laten zien dat ze daar thuis horen.

Een fantastisch avontuur

Coach Andrea kijkt in elk geval met een goed gevoel terug naar hun tijd in Nieuw-Zeeland. “Het waren leerzame weken hier. Het was natuurlijk een fantastisch avontuur om op zo’n jonge leeftijd mee te maken en we kijken terug op mooie wedstrijden”, liet ze weten. Mooie woorden van de coach! Het JWK zit erop en dus wordt het tijd om te focussen op de winter op het noordelijk halfrond. Op naar een mooie winter!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues