Nederlandse biatleten starten seizoen met eerste wedstrijd in België

Beeld: Pascal van der Plas

Afgelopen zaterdag 19 augustus en zondag 20 augustus hebben drie Nederlandse biatleten aan het Open Belgisch Kampioenschap Biatlon deelgenomen. De wedstrijd bestond uit een sprint van drie keer 1 km (rolski skating) met een liggende en een staande schietbeurt op de eerste dag en een achtervolging van vijf keer 1 km met vier schietbeurten op de tweede dag.

Voor Helmer Hooijbergh (jeugd) en Hugo Hooijbergh (junioren) was het niet alleen de eerste wedstrijd van het seizoen maar ook hun eerste officiële IBU-wedstrijd. Wat ze vooral erg prettig vonden was dat het deelnemersveld uit leeftijdsgenoten bestond en dat door de deelname van Franse biatleten het niveau hoog was. Biathlon Belgium organiseerde voor de eerste keer een officiële IBU-wedstrijd in het vorig jaar geopende “Langlauf und Biathlon Zentrum” in Elsenborn (B). Ook Peter van Driel (junioren) nam deel aan de wedstrijden. Voorafgaand aan de wedstrijden hebben Helmer en Hugo nog deelgenomen aan een trainingskamp met de Belgische jeugd. De Nederlandse biatleten trainen bij RW Rottemeren.

Helmer had de pech dat hij zijn duim gebroken had voor vertrek naar België en kon de hele week maar één stok gebruiken, toch zat er nog een podiumplek in. Peter en Hugo vielen helaas buiten de prijzen. De volledige uitslag vind je op https://belgium-biathlon.be/


Foto’s 1 t/m 3: Pascal van der Plas
Foto 4: Claudia Hooijbergh

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues