Nederlandse biatleten trainen mee met Zwitsers trainingskamp in Val Martell


Van 9 juli tot en met 16 juli hebben vier Nederlandse biatleten en twee trainers deelgenomen aan een zomertrainingskamp voor de jeugd in Val Martell (Zuid-Tirol, Italië). Het trainingskamp werd met ondersteuning van de internationale biatlonbond (IBU) door de Zwitserse wintersportbond georganiseerd voor de Zwitserse, Belgische en Nederlandse jeugd biatleten. Hierdoor konden de Nederlandse deelnemers profiteren van de kennis en ervaring van SwissSki en was het een uitdagend trainingskamp waarin gewerkt is aan uithoudingsvermogen en techniek.

De deelnemers aan het kamp waren Einar Visser, die in Noorwegen woont en traint, Peter van Driel, Helmer Hooijbergh en Hugo Hooijbergh. Deze laatste drie trainen bij RW Rottemeren in Lansingerland.

Op het zeer intensieve programma stonden onder meer precisieschieten, duurtrainingen, techniektraining op de rolski’s en complextrainingen (combinatie van inspanning en schieten). Een goede voorbereiding voor komende winter dus!

Hieronder een kleine selectie van foto’s, gemaakt door Pascal van der Plas, om een indruk te geven van het trainingskamp.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues