Beknopt verslag van de Algemene Vergadering NSkiV gehouden op 22 april 2023

De voorzitter opent de Algemene Vergadering met een woord van welkom en blikt kort terug op het afgelopen seizoen dat, na twee jaar met enorme uitdagingen door COVID-19, gelukkig weer een ‘normaal’ seizoen is geweest. Het was wel even de vraag of de enorme kostenstijgingen en de inflatie gevolgen zouden hebben op het aantal mensen dat met wintersportvakantie gaat. Gelukkig is wintersport weer op het niveau van voor COVID-19.

Het verslag van de Algemene Vergadering van 19 november 2022 wordt vastgesteld. De directeur deelt mee dat er geen openstaande punten of vragen zijn.

Op de geschreven voortgangsrapportage geeft Herbert Cool (hoofd sportontwikkeling & partnerships) een aanvullende toelichting op de initiatieven betreffende 1) communicatie,
2) wintersportorganisaties en 3) wedstrijden & evenementen. Aansluitend gaat Wopke de Vegt (technisch directeur) dieper in op de essentiële randvoorwaarden en sportspecifieke voorwaarden om een ideale topsportomgeving te creëren.

De penningmeester doet kort verslag van het financieel vragenhalfuur en staat stil bij de prognose voor het huidige boekjaar 2022/2023. Het is de verwachting seizoen 2022/2023 gaat eindigen met een tekort van ongeveer 125.000 euro. Vervolgens geeft zij een toelichting op de uitgangspunten en de totstandkoming van de begroting voor het verenigingsjaar 2023/2024. De vergadering stelt de begroting 2023/2024 vast.

De vergadering stemt in met het verschuiven van de huidige aanvraagtermijn (1 maart tot 1 mei van ieder seizoen) bij het Sportstimuleringsfonds naar 1 september tot 1 november van ieder seizoen. De noodzakelijke wijzigingen in de reglementen Sportstimuleringsfonds en Commissie van Beroep Sportstimuleringsfonds worden vastgesteld.

De voordrachten voor nieuwe kandidaat-leden van de Sportraad vinden normaal gesproken plaats in de Algemene Vergadering van november. Echter, omdat er twee leden tijdens hun zittingstermijn zijn afgetreden er drie vacatures zijn, wens de Sportraad een nieuwe kandidaat tussentijds voor te dragen. Bij het agendapunt benoeming vaste commissies wordt Marc ’t Hart benoemd tot lid van de Sportraad.

Na de rondvraag bedankt de voorzitter de aanwezigen en sluit de vergadering.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues