Studentenverenigingen slaan handen ineen voor gezamenlijk kampioenschap

Op zaterdag 6 mei vond het Nederlands Studentenkampioenschap Freestyle plaats. Dit was een lange, maar gezellige dag in De Uithof in Den Haag.

In samenwerking met studentensportverenigingen D.E.R.M., DROP, Stoked, Avalanche en SPIN organiseerde de Nederlandse Ski Vereniging in De Uithof een freestyle evenement. Hier kwamen een hoop studenten op af, waarvan er maarliefst 75 meededen aan de clinics! De studenten werden naar niveau ingedeeld in drie groepen. Vervolgens waren er zowel voor de snowboarders als voor de freestyle skiërs twee instructeurs, die de deelnemers diverse tricks leerden op de rails, boxen en kickers die De Uithof speciaal voor deze dag had gebouwd.

Na de lunch was het tijd voor de wedstrijd, waarbij de beginners, intermediates en advanced freestylers werden ingedeeld in drie verschillende heats. In totaal konden 43 deelnemers laten zien wat ze tijdens de clinics hadden geoefend en er werden vette tricks uitgevoerd in deze slopestyle-wedstrijd. Zeker bij de gevorderde skiërs en snowboarders was de vierkoppige jury onder de indruk van de runs.

Na de wedstrijd was het tijd voor avondeten en vervolgens voor de prijsuitreiking, waar voor elk niveau medailles en goodies werden uitgedeeld aan de winnende snowboarders en freeskiers. De gezellige dag werd afgesloten met een feestje in het après-ski café van De Uithof, waar nog tot in de late uurtjes nageborreld werd! Het was een zeer geslaagde dag! De uitslagen zijn te vinden op data.wintersport.nl.

De Uithof Den Haag

De sneeuwbaan van de Uithof maakt deel uit van het multifunctionele sportcentrum De Uithof dat aan de zuidwestkant van Den Haag ligt. Het bijzondere van de sneeuwbaan van de Uithof is dat er een bocht in de baan zit, zodat je het einde van de piste niet kunt zien wanneer je start met de afdaling. Qua lengte ligt de sneeuwbaan van de Uithof een beetje tussen de pistes van SnowWorld Zoetermeer in.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues