Grote opkomst bij de Para Snow Day in SnowWorld Zoetermeer


Zaterdag 13 mei heeft er weer een Para Snow Day plaatsgevonden in Snowworld Zoetermeer, want een beperking hoef je niet tegen te houden om de sneeuw in te gaan! En dat kon je zien, want de opkomst was groot! Kinderen en volwassenen met een beperking kregen die dag de kans om kennis te maken met aangepast wintersporten. Mede door vele vrijwilligers was het ook dit keer weer een groot succes!

Kennismaking met het skiën en snowboarden

Kinderen en volwassenen met en zonder ervaring in het aangepast wintersporten konden zich weer opgeven voor een nieuwe Para Snow Day. Dit keer in de oude vorm met een informatiemarkt en presentaties. De deelnemers werden verdeeld over drie groepen: een ochtend-, middag- en namiddaggroep. Iedere deelnemer kreeg van tevoren het juiste materiaal aangemeten en daarna konden ze met hun begeleider de baan op. Drie rondes lang zagen we blije deelnemers op de sneeuw van SnowWorld Zoetermeer.Naast het skiën en snowboarden, werden er ouderbijeenkomsten en lezingen georganiseerd. Door de dag heen waren er vier lezingen die werden gehouden door Hollandheim, Mentelity Foundation, Stoer Winterweken en Ski-Mojo.

In totaal waren er 49 deelnemers en 57 enthousiaste vrijwilligers. Mede dankzij deze vrijwilligers konden alle deelnemers persoonlijk worden geholpen, waarvoor namens The Ski is the Limit en de Nederlandse Ski Vereniging bedankt! Ook willen we bij deze de VGW bedanken voor het ter beschikking stellen van het materiaal, hierdoor hebben de deelnemers hun eerste meters in de sneeuw kunnen maken en was het een succesvolle dag met veel vrolijke gezichten.

Talentscout

Tijdens de Para Snow Day kan je niet alleen kennismaken met de wereld van aangepast wintersporten. Skiërs of snowboarders die hier al ervaring mee hebben, konden zich aanmelden voor de talentscout. Hier konden ze laten zien wat ze kunnen aan de coaches van de aangepaste wedstrijdsporters. Wie weet staan ze over een aantal jaar op de Paralympische Spelen, net als een aantal van onze huidige selectieleden! Op de dag zelf waren ook twee paralympische atleten aanwezig. Zilan Gijsen en Maaike Bennink hebben beiden ervaring met de wedstrijdsport en al verschillende keren meegedaan aan Europa Cups en World Cups waren erbij om vragen te beantwoorden en te helpen. Twee mooie voorbeelden dus voor alle deelnemers!

Heb jij de Para Snow Day gemist? Niet getreurd! De volgende Para Snow Day zal plaatsvinden op 23 september 2023, dus zorg dat je erbij bent!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues