Freestyle Tour 22/23 afgesloten met finals in SnowWorld Landgraaf


Voor de laatste keer dit seizoen verzamelden de Nederlandse snowboarders en freeskiërs zich om nog een keer te knallen. De afsluitende Freestyle Tour van het seizoen werd georganiseerd in SnowWorld Landgraaf en tot de laatste wedstrijd was het nog spannend wie er met de overalltitels naar huis zouden gaan.

Twee wedstrijden om het seizoen af te sluiten

Ondanks de hoge temperaturen zochten we toch de kou op afgelopen weekend. Samen met Sneeuwsport Vlaanderen organiseerden we nog twee wedstrijden om het seizoen goed af te sluiten. Op zaterdag werd de slopestyle gereden en zondag mochten de riders hun tricks laten zien op de rails. Vanwege het park werd de slopestyle opgesplitst in twee runs rails en twee runs kickers, waarna de beste score van beide onderdelen telde voor de einduitslag van de dag. Voor de rails op zondag mochten de riders eerst twee runs doen, gevolgd door 3 runs best trick. Het was een leuk format waarbij het tempo hoog lag, zodat de deelnemers veel meters konden maken en maar weinig stil stonden.

Felicitaties aan de winnaars

Het was aan de jury om te bepalen wie er uiteindelijk de beste was en dat was niet altijd even makkelijk. Het niveau lag in sommige gevallen dicht bij elkaar en er werd flink wat gediscussieerd over de punten. Gelukkig kwamen ze uiteindelijk tot een besluit en konden de prijzen worden uitgereikt.

Namens Sneeuwsport Vlaanderen en de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we de winnaars van de slopestyle-wedstrijd op zaterdag: Sky Remans (Youth-W, SB), Sverre Dijkmans (Youth-M, SB), Rikke Lambrechts (Rookie-W, SB), Floris van der Velde (Rookie-M, SB), Yvan Kerkdijk (Junior-M, SB), Demi van Griensven (Senior-W, SB), Bart Poll (Senior-M, SB), Tess Michiels (W, FSK), Giuliano Rewinkel (Youth-M, FSK), Jamie Koster (Rookie-M, FSK) en Quinn van Sprakelaar (Senior-M, FSK).

Daarnaast gaan ook onze felicitaties naar de winnaars van de wedstrijd van zondag: Sky Remans (Youth-W, SB), Sverre Dijkmans (Youth-M, SB), Rikke Lambrechts (Rookie-W, SB), Oliver Vanderdriessche (Rookie-M, SB), Yvan Kerkdijk (Junior-M, SB), Demi van Griensven (Senior-W, SB), Bart Poll (Senior-M, SB), Margot van Damme (W, FSK), Liam Sampson (Youth-M, FSK), Lenn Schepmans (Rookie-M, FSK) en Sander D’Helft (Senior-M, FSK).

Wie gaat er met de overalltitels vandoor?

Niet alleen werden de dagpodia uitgereikt, ook de overalltitels worden aan het eind van het seizoen verdeeld. Voor de eindstand in het overallklassement wordt gekeken naar de vijf beste resultaten uit het seizoen. Die punten bij elkaar opgeteld, vormen per atleet de einduitslag. Mede namens Sneeuwsport Vlaanderen willen we de winnaars van het overallklassement van harte feliciteren: Sky Remans (Youth-W, SB), Sverre Dijkmans (Youth-M, SB), Rikke Lambrechts (Rookie-W, SB), Oliver Vanderdriessche (Rookie-M, SB), Ward van Tittelboom (Junior-M, SB), Demi van Griensven (Senior-W, SB), Rune de Baets (Senior-M, SB), Margot van Damme (W, FSK), Seb Huysmans (Youth-M, FSK), Lenn Schepmans (Rookie-M, FSK) en Quinten Bal (Senior-M, FSK).

De volledige uitslag vind je op data.wintersport.nl.

Tijd voor de zomer?

Nu de laatste stop van de Freestyle Tour erop zit, is het tijd voor een welverdiende zomer. Maar dat betekent niet dat de wintersport stilligt. Komende zomer vindt namelijk het JWK freestyle snowboard en freeski plaats in Nieuw-Zeeland en namens Nederland hebben zich daar maar liefst vijf snowboarders voor geplaatst. Sam van Lieshout, Demi van Griensven, Romy van Vreden, Katja Dutu en Sam Vermaat mogen zich op het Zuidelijk halfrond meten met andere internationale talenten. Uiteraard houden we jullie ook hiervan op de hoogte!

Ondertussen gaan wij samen met Sneeuwsport Vlaanderen werken aan de kalender voor volgend seizoen. Zodra die klaar is, zullen we die meteen met jullie communiceren. Voor nu wensen we iedereen een fijne zomer en succes met alle voorbereidingen voor komend seizoen!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues